Transformarea digitală: factor-cheie pentru un proces de succes

Factori cheie pentru o transformare digitala de succes

Transformarea digitală poate fi numită, pe bună dreptate, una dintre principalele tendințe din ultima vreme. Nu este un termen de marketing, ci o nouă realitate pentru afaceri care ar trebui privită nu ca o provocare, ci ca o oportunitate. Aceasta schimbă adesea întregul set de funcții ale companiei, începând cu automatizarea achizițiilor și terminând cu maketingul și vânzările.

Ultimii ani au arătat o nevoie evidentă de modificare tehnologică. În ciuda interesului în acest proces, transformarea digitală conduce la numeroase dificultăți în implementare. Fiecare companie a cărei conducere ia o astfel de decizie are un drum lung de parcurs. Iată câteva sfaturi pentru ca procesul de transformare să fie un succes.

Documentați tranziția la digital

Elementele de control joacă un rol important atunci când se implementează orice inițiativă. Acestea sunt principalele funcții de control, pe care companiile neglijează adesea:

 • rapoartele privind starea sistemului;
 • urmărirea progreselor;
 • asamblarea și automatizarea implementării;
 • testele platformei de automatizare;
 • monitorizarea performanțelor sistemului;
 • respectați consecvența;
 • transformarea digitală poate fi pe termen scurt sau lung, dar în orice caz trebuie să fie consecventă. Puține companii au resursele necesare pentru a le pune în aplicare într-un timp scurt. Majoritatea întreprinderilor aleg inițiative pe termen lung.

În plus, indiferent de modelul de implementare, modificările trebuie să fie bine planificate și coerente. În caz contrar, compania riscă să se afle într-o situație dificilă.

Tranziția trebuie planificată și pentru că va simplifica evaluarea eficienței economice a companiei.

Asigurați integrarea cu sistemele vechi

Este destul de greu, dacă nu chiar imposibil, să treci instantaneu de la vechi la nou, mai ales când vorbim despre o companie mare, cu o structură complexă și cu procese elaborate. Într-o anumită perioadă de timp, va fi probabil necesar să se asigure funcționarea simultană a unui număr de componente vechi ale sistemului cu altele noi.

Progresul în pași mici este un factor-cheie care vă permite să reduceți riscurile. Este necesar să înlocuiți cu atenție sistemele vechi cu noi servicii, creând interfețe de integrare și soluții tranzitorii, scrie business.com 

Accentuați angajamentul angajaților

Entuziasmul și implicarea angajaților companiei sunt necesare pentru a implementa eficient transformările digitale în vederea atingerii obiectivelor pe termen lung. Angajații ar trebui să fie interesați și de transformare. Dacă ignoră acest element, conducerea companiei va avea dificultăți în a-și comunica strategia.

Pentru a implementa schimbările la nivel operațional, puteți crea o echipă inter-funcțională, formată din angajați ai departamentului care sunt responsabili pentru anumite aspecte ale procesului.

Fiți transparenți

Procesul de transformare schimbă condițiile obișnuite și scoate oamenii din zonele lor de confort. Având în vedere faptul că multe departamente participă la proces, apar deseori discuții despre responsabilitățile distribuite. Transparența decizională este cea mai eficientă strategie, în aceste circumstanțe.

În primul rând, există temeri deosebite pentru angajați sau pentru managerii care se tem să-și piardă importanța sau poziția. Alții se tem de incertitudinea situației. Totuși, alții dezvoltă activități viguroase la momentul nepotrivit și în locul greșit.

Există întotdeauna un grup mic de oameni care sunt dispuși să sacrifice interesele pe termen lung ale companiei pentru beneficiile personale ale acestora. Prin urmare, ar fi mai bine ca managementul să explice angajaților ce acțiuni urmează să ia și ce așteaptă echipa să facă.

Găsiți un partener tehnic bun

Vă puteți gândi la transformarea digitală ca la un proiect care va trebui să fie finalizat mai devreme sau mai târziu. Cu toate acestea, o abordare mai corectă a acesteia este percepția ei ca un proces permanent care necesită în mod constant îmbunătățiri.

Pentru a accelera implementarea transformării la maximum, ar fi mai bine să încredințați procesul unei echipe dedicate.

Iată alte avantaje ale cooptării unei echipe de specialiști IT din afară, pentru a rezolva probleme:

 • reducerea riscului posibil
 • reducerea consumului de timp
 • reducerea costurilor pe termen lung
 • mentoring și leadership pentru angajați
 • de ce este necesară transformarea digitală?

La fel cum un organism viu se adaptează condițiilor schimbătoare de mediu, transformarea digitală permite afacerii dvs. să răspundă rapid la factorii economici externi și la dinamica pieței.

Beneficiile sale pentru afaceri sunt evidente. Viteza de luare a deciziilor și de operare crește, iar costurile forței de muncă și alte cheltuieli necesare pentru a efectua anumite acțiuni sunt reduse semnificativ.

Sursa foto: Unsplash

 •  
 •  
 •  
 •  
 •