CEO-ul Burberry, noul vicepreședinte al Apple

Angela Ahrendts, CEO-ul Burberry, noul vicepreședinte al Apple

Apple a anunțat, marți, că actualul CEO al brandului Burberry, Angela Ahrendts, va deveni noul vicepreședinte al companiei, informează techcrunch.com.

Ahrendts va prelua funcția din primăvara anului 2014 și se va ocupa de strategiile de expansiune ale departamentului de retail și de magazine online.

Aducerea CEO-ului Burberry în companiei vine în contextul în care Apple are nevoie de redefinirea modului în care sunt vândute produsele sale, mai ales că vânzările au scăzut cu 22%.

„Sunt onorată să mă alătur echipei Apple în noua poziție, începând cu anul viitor și abia aștept să lucrez cu echipa globală pentru a îmbogăți experiența consumatorilor online și offline”, a declarat Angela Ahrendts într-un comunicat de presă.

Apple încearcă acum să pătrundă pe noi piețe precum China, iar Angela Ahrendts este considerate a fi persoana potrivită pentru a realiza acest lucru, mai ales că Burberry se bucură de succes pe piața asiatică.

Apple și Burberry și-au construit anul acesta o relație specială. Cu ocazia lansării colecției primavera-vară 2014, Burberry a ales să folosească dispozitivele Apple la eveniment, în scop de promovare. Parteneriatul a dus ulterior la cooptarea CEO-ului brandului de modă.

„Avem o pasiune comună de a crea produse frumoase și de a trezi experiențe emoționale prin intermediul tehnologiei”, declara atunci directorul de creație al Burberry Christopher Bailey.

Angela Ahrendts se află la prima experiență în lumea tehnologiei. Înainte de a deveni CEO pentru Burberry, ea a lucrat pentru alte case de modă precum Liz Claiborne sau Donna Karan.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •