CEO-ul Lenovo și-a împărțit salariul cu angajații

CEO-ul Lenovo și-a împărțit salariul cu angajații

CEO-ul Lenovo , Yang Yuanqing, a decis să împartă cu angajații companiei bonusul pe care îl primește anual, informează usatoday.com.

Yang Yuanqing

Astfel suma de 3,25 de milioane de dolari va fi distribuită, în mod egal către 10.000 de membrii ai companiei din China, dar și din alte 19 țări.

„După cum vă puteți imagina, un plus de 300 de dolari la un salariu pe care un angajat din mediul manufacturier din China îl primește este important pentru intreținerea unei familii”, a declarat Yuanqing.

Împărțirea bonusului a fost justificată într-un comunicat de presă al companiei. Yang „crede că are responsabilitatea în calitate de lider și oportunitatea de a-i face pe angajați să realizeze impactul pe care ei îl au în a construi Lenovo”.

Yang Yuanqing, care deține 7.12% din acțiunile firmei în valoare de aproximativ 720 de milioane de dolari, a primit și anul trecut o serie de bonusuri, unul de 8, 9 miloane de dolari pentru activitatea depusă pe termen lung. Bonusul anual a fost și în 2012 împărțit cu angajații..

Lenovo trece printr-o perioadă tot mai bună. Compania a pus tot mai mult accent pe producția de smartphone-uri și tablete, iar vânzările au crescut.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •