Google preia Nest Labs pentru 3,2 miliarde de dolari

Google preia Nest Labs pentru 3,2 miliarde de dolari

Google a anunţat că va cumpăra producătorul de termostate inteligente şi alarme de incendiu ”smart“. Gigantul Internetului intenţionează să folosească Nest pentru a construi o casă complet conectată.   

“Suntem încântaţi să ne alăturăm Google. Cu susţinerea lor, Nest va fi mai eficientă în construirea de dispozitive inteligente care pot face viaţa oamenilor acasă mai uşoară”, a afirmat Tony Fadell, CEO la Nest Labs şi cunoscut ca părintele iPod.

Compania sa este specializată în producerea de termostate inteligente care învaţă obiceiurile oamenilor privind căldura şi ajustează temperatura din locuinţă în mod corespunzător. Acestea pot determina dacă o locuinţă este locuită sau nu, pe baza indicatorilor de temperatură, umiditate şi a senzorilor de lumină.

“Prin preluarea companiei Nest Lab, Google îşi întăreşte capacitatea de a oferi o casă complet conectată, plină de dispozitive wireless care colectează date şi care ar putea fi controlate printr-un smartphone. Acest produs va funcţiona bine pe Internetul obiectelor”, explică analistul Shyam Patil de la Wedbush Securities, citat de Global News.

Internetul obiectelor este o reţea globală care nu leagă doar computere, tablete şi telefoane, ci şi maşini de spălat sau termostate. Anul trecut, Google lansa Chromecast, un dispozitiv care permite utilizatorilor să-şi conecteze televizoarele şi telefoanele mobile.

Google dezvoltă de ceva vreme ideea de a face maşinăriile (hardware-ul) să răspundă şi să se adapteze la comportamentul uman, prin software, astfel încât ele să nu devină doar mai personalizate, ci şi mai asemănătoare omului. Scopul final este crearea unei case care, în timp, ajunge să te cunoască tot mai bine, scrie Slate.com.

Preluarea Nest Lab este cea mai mare achiziţie încheiată de Google de la cumpărarea companiei de telefonie mobilă Motorola, în august 2011, pentru 12,5 miliarde de dolari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •