Google rămâne fără unul dintre vicepreședinții diviziei Android

Google rămâne fără unul dintre vicepreședinții diviziei Android

Hugo Barra, unul dintre vicepreședinții diviziei Android din cadrul companiei Google a decis să renunțe la funcție, informează allthingsd.com.

managementului de produse din cadrul

Barra a decis să părăsească Google pentru a prelua funcție de vicepreședinte pentru Xiaomi Global. Xiaomi  construiește telefoane Android pentru piața din China al căror sistem de operare, spun specialiștii, îl depășește pe ce al Google.

„Îi dorim tot ce e mai bun lui Hugo Barra. O să fie dor de el, aici la Google, dar ne bucurăm că a ales să rămână în ecosistemul Android”, au declarat reprezentanții Google.

La rândul său, Barra a vorbit într-o postare pe Google + despre plecarea sa: „În câteva săptămâni voi începe să lucrez la Xiaomi pentru a-i ajuta să își extindă produsele incredibile pe care le au în portofoliu”.

Barra s-a alăturat echipei Google în 2008 și a ajuns să fie promovat de la simplu manager de produse, la vicepreședintele departamentului de management de produse al diviziei Android.

Divizia Android trece acum printr-o serie de schimbări rapide, după ce la începutul anului, creatorul sistemului de operare, Andy Rubin, a decis să se ocupe de alte proiecte, tot în cadrul Google.

Toate aceste fragmentări din cadrul companiei îngrijorează partenerii și clienții întrucât acum nu se cunoaște direcția pe care o va lua de acum încolo Androidul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •