Google și Kit Kat – Parteneriat pentru un nou tip de Android

Google și Kit Kat - Parteneriat pentru un nou tip de Android

Noul sistem de operare al Google va purta nume de ciocolată. Compania a ales să își numească produsul KitKat, ca urmare a unei întelegeri cu producătoarea de dulciuri Hershey, informează mediabistro.com.

kit kat
Parteneriatul este considerat de specialiștii în marketing ca fiind unul foarte bun, mai ales în condițiile în care nu este vorba despre promovare plătită.

Google are deja o istorie în a numi sistemele de operare Android după deserturi, dar este pentru prima dată când decide să o numească după un brand.

De ce Kit Kat?

Răspunsul stă, pe de-o parte, în respectul mutual pe care și-l poartă companiile, iar pe de altă parte pentru că o a doua variantă de nume, Key Lime Pie, nu a fost considerată potrivită.

„Kit Kat este de ceva vreme ciocolata preferată a companiei noastre”, și-au explicat alegerea cei de la Google.

În schimbul folosirii numelui, Google nu a oferit bani, ci foarte multă publicitate gratuită și o campanie de marketing gata făcută. Din punct de vedere al celor de la BBC, strategia celor două companii ar putea avea de suferit dacă una dintre ele ar intra în vreu scandal sau, dacă, sistemul de operare nu va fi pe placul utilizatorilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •