Iasiul da startul Maratonurilor de business CCIFER

Iasiul da startul Maratonurilor de business CCIFER

În perioada 4 – 5 martie, Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură în România (CCIFER) a organizat la Iași un Maraton de business care consolidează astfel parteneriatele cu comunitățile locale. Iașiul este un important pol de dezvoltare regională și o destinație importantă pentru membrii CCIFER – numeroase companii fiind deja instalate sau colaborând cu companii ieșene.

Cu peste 2300 de companii cu capital francez, Franța este al 5-lea investitor străin în România, cu un total de peste 4,7 miliarde de euro investiții directe și peste 120000 de locuri de muncă create.

Catalizator al comunității de afaceri franco române, CCIFER creează noi oportunități pentru membrii săi; reprezintă interesele membrilor în dialogul cu autoritățile pentru un mediu economic favorabil și sprijină dezvoltarea întreprinderilor prin servicii cu valoare adăugată.

În cadrul Maratonului de business de la Iași, aceste priorități s-au declinat în 8 evenimente care au abordat teme precum competențele de mâine, orașul durabil și investițiile, networking și B2B, dezvoltarea start-up-urilor și responsabilitatea socială.

« Este o nevoie reală de a crea sinergii între universități și companii, iar CCIFER își asumă acest rol de facilitator și a răspunde mai bine nevoilor de competențe ale companiilor » a declarat François Coste, Președinte CCIFER în deschiderea conferinței «  Competențele de mâine »  de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Impreună cu partenerii săi, CCIFER dorește să sustină eforturile de recrutare ale companiilor și să contribuie la creșterea angajării tinerilor prin ajustarea programelor academice la nevoile companiilor.

Conceptul de dezvoltare durabilă a fost dezbătut în cadrul unei mese rotunde în prezența domnului primar Mihai Chirica care a prezentat proiecte de dezvoltare durabilă ale orașului si oportunitățile de investiții pentru companii, mai ales în jurul vehiculelor electrice, a eficienței energetice și a dezvoltării ecosistemului antreprenorial.

Patru start-up-uri locale și-au dat întâlnire în cadrul maratonului de business în cadrul unei sesiuni locale de pitching în prezența unui panel de experți.

În ultima zi de eveniment, pe 5 martie, noi oportunități de afaceri și un schimb de informații tehnice au avut loc la Delphi Technologies în cadrul evenimentului „Travailler avec…” un concept dezvoltat de CCIFER din dorința de a pune la un loc furnizori din companiile membre cu alte companii. “ Delphi Technologies, unul dintre furnizorii globali de soluții avansate de propulsie și soluții aftermarket pentru vehicule de pasageri și comerciale, a fost încântată să fie gazda acestui eveniment important de business în parteneriat cu CCIFER. Fiind unul dintre cei mai mari investitori din regiune, a fost foarte interesant pentru companie să participe la aceste întâlniri B2B și să dezvolte teme de discuții care ar putea contribui la dezvoltarea economică a regiunii”. Seria  Maratonurilor de Business va continua în acest an la Timișoara în luna mai și la Brașov, în luna octombrie.

Foto: Pixabay

Citește și Pregătirea noii generații de lideri de business

  •  
  •  
  •  
  •  
  •