Motorola a angajat unul dintre oamenii de știință de la Disney pentru o nouă serie de telefoane

Motorola a angajat unul dintre oamenii de știință de la Disney pentru o nouă serie de telefoane

Motorola l-a angajat, recent, pe dr. Ivan Poupyrev, unul dintre primii designeri de interacțiune din lume, potrivit theverge.com.

Ivan Poupyrev 33

Ivan Poupyrev, desemnat în 2013 unul dintre cei mai creativi oameni la nivel mondial de către publicația de business Fast Company Design, a făcut parte, anterior, din departamentul de cercetare al Disney.

În cadrul Motorola, el va lucra în cadrul departamentului de Produse și Tehnologie Avansată. Scopul lui Poupyrev este acela de a veni cu expertiza sa în tehnologii de interacțiune pentru a crea o serie de smartphone-uri mult mai atractive pentru public. Motorola a fost preluată în 2012 de către Google și a lansat sub noul patronaj Moto x, un telefon care nu s-a bucurat de prea mult succes.

Poupyrev a fost timp de cinci ani principalul cercetător al Universității Disney, Carnagie Mellon. Acolo a reușit să creeze o tehnologie care permite aprope oricăror obiecte să devină sensibile la atingerea umană cu ajutorul unui singur fir. Anul trecut, de altfel, Poupyrev a folosit tehnologia pentru face câteva plantele în ghiveci să „cânte” atunci când frunzele sau tulpinile lor erau mângâiate.

Specialistul s-a declarat încântat de noua funcție pe care o va ocupa și de posibilitarea lui de a contribui la construirea viitorului companiei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •