Predare de ștafetă la conducerea Hochland România

Predare de ștafetă la conducerea Hochland România

De la 1 noiembrie 2013, Hochland România – liderul pieței de brânzeturi – va avea un nou director general. Sergiu Mititelu, care a deținut această poziție în ultimii 7 ani, va preda ștafeta conducerii companiei către Sorin Timuș, care a ocupat anterior funcţia de director general adjunct și director de vânzări.

Sergiu Mititelu va deveni coordonatorul unui proiect internațional de importanță strategică pentru marca Hochland, fiind promovat într-o poziție nouă în cadrul grupului Hochland SE.

Privesc cu mare încredere către noua misiune pe care grupul Hochland mi-a încredințat-o și pe care o consider o provocare extrem de frumoasă. La fel privesc către echipa Hochland România și către tot ce am reușit să construim împreună în cei 14 ani, de când lucrez în această companie. Am avut privilegiul să lucrez cu o echipă extraordinară de oameni pasionaţi şi profesionişti, cărora le mulţumesc şi pe care îi admir. Unul dintre aceștia este Sorin Timuș, care mi-a fost alături în ultimii 9 ani și care am certitudinea că va fi un lider remarcabil al echipei Hochland România”, declară Sergiu Mititelu.

La rândul său, Sorin Timuș declară: „Sunt foarte onorat să preiau conducerea unei companii în care am crescut profesional și mi-am construit cariera. Sergiu Mititelu a constituit mereu un model pentru mine, de aceea voi continua să aplic și să cred în aceleași principii de business sănătoase pe care le-am pus în practică împreună până acum. Sunt pregătit să preiau frâiele companiei și să duc mai departe performanțele ei, împreună cu o echipă de foarte buni profesioniști, alături de care lucrez de mult timp și pe care mă pot baza.”

Sergiu Mititelu are o experiență de 14 ani în filiala din România a grupului Hochland, unde a ocupat mai întâi funcția de director de marketing și vânzări, iar din iunie 2006 pe cea de director general. A urmat numeroase cursuri și traininguri de marketing, management și leadership, iar în perioada 2000-2002 a absolvit cursurile unui program Executive MBA Asebuss.

Sorin Timuș face parte din echipa Hochland România din anul 2004 și a acumulat experiență din poziția de director de vânzări și ulterior în rolul său de director general adjunct, preluat în luna martie a acestui an. Sorin Timuș este de asemenea absolventul unui program Executive MBA WU Executive Academy – Vienna University of Economics and Business.

Grupul german Hochland, prezent în toate segmentele principale din piaţa brânzeturilor, are o tradiție de peste 85 de ani de activitate. Hochland este o afacere de familie ajunsă la a patra generaţie, al cărei renume oferă garanţia unei expertize de top în domeniul în care activează. Astăzi, pe plan european, Hochland a ajuns unul dintre cei mai puternici producători de brânzeturi, reuşind să vândă sute de sortimente în peste 30 de ţări. Compania numără 12 unităţi de producţie în 7 ţări: Germania, Franţa, Spania, Polonia, România, Rusia, Iran, şi circa 4.300 de angajaţi.

În România, Hochland este lider absolut al pieţei brânzeturilor și lider în majoritatea segmentelor în care este prezent. Marca Hochland este prezentă în România de 20 de ani. Filiala locală a fost deschisă în anul 1998, iar în prezent numără 350 de angajaţi în două fabrici, aflate la Sighișoara și la Sovata. Portofoliul Hochland România include o gamă largă de sortimente, de la brânză topită la caşcaval, cedar, creme de brânză, telemea de vacă, de capră şi de oaie, brânzeturi proaspete, brânzeturi rase sau sortimente tradiţionale româneşti, cum ar fi brânza de burduf.

(Foto: catalingeorgescu.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •