Walt Disney plănuiește concedierea a sute angajați

Walt Disney plănuiește concedierea a sute angajați

Walt Disney va da afară aproximativ 175 de angajați ai grupului ABC TV pe care îl deține. Concedierile, potrivit adage.com, fac parte din strategia de adaptare a Walt Disney Company la noua tehnologie.

Walt Disney plănuiește concedierea a sute angajați

Nu este prima măsură de acest gen la care a apelat compania. În luna mai au fost anunțate concedierile a peste 300 de angajați ai rețelei de televiziune ESPN. De asemenea, au fost dați afară oameni de la Walt Disney Studio, LucasArt și Lucasfilm.

În total, grupul de televiziune Disney-ABC are în jur de 7,600 de angajați. Reorganizarea în rândul lor este motivată de ,,progresele tehnologice care continuă să schimbe competiția și obiceiurile telespectatorilor”, așa cum a explicat purtătorul de cuvânt al Disney/ABC TV.

,,În acest context, am revizuit strutura noastră organizațională și am reimaginat și realiniat anumite zone pentru a avea funcții mai bune și mai eficiente care să ne ajute să creștem”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

În 2010, ABC a trecut printr-o altă reorganizare. Postul de știri al rețelei de televiziune a renunțat atunci la aproximativ 400 de oameni.