Moduri în care puteți dezvolta noi obiceiuri și vă puteți îmbunătăți viața

Moduri in care puteti dezvolta obiceiuri noi si imbunatati viata

După cum a spus Walt Disney, „Continuăm să mergem înainte, deschizând noi uși și făcând lucruri noi, pentru că suntem curioși, iar curiozitatea ne conduce în continuare pe noi căi.”

De obicei, acesta este un citat pe care l-aș folosi ca inspirație atunci când ne apropiem de finalul unui an. Cu toate acestea, a fost util în timpul pandemiei Covid-19. De fapt, singurul lucru pozitiv în acest an oribil a fost că a declanșat inovație. O mulțime de inovații!

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

Problema este, de ce să aștepți un nou an sau un moment stresant pentru a îmbrățișa noul? La urma urmei, s-a constatat că încercarea de lucruri noi ne face mai sănătoși și mai fericiți. Și de asemenea, mai creativi, eficienți și mai inteligenți.

1. Adăugați o întorsătură la ceva stabilit

Poate că cea mai ușoară modalitate de a îmbrățișa noul este să aruncați o privire asupra lucrurilor care vă plac. De exemplu, dacă folosiți banda de alergare în fiecare dimineață, mergeți la o alergare sau la o plimbare cu bicicleta în parc. Sunteți încă angajat în activitate fizică, dar acum primiți beneficiile de sănătate ale petrecerii timpului afară, scrie entrepreneur.com.

2. Schimbați rutina

Suntem creaturi obișnuite și nu este tocmai un lucru rău. Rutinele, la urma urmei, oferă structură, pot ușura anxietatea și facilitează mult planificarea. În același timp, când fiecare zi este aceeași, poate deveni plictisitoare. De aceea, ocazional, ar trebui să schimbați lucrurile.

Nu trebuie să vă distrugeți complet rutina. Se fac ajustări ușoare. De exemplu, ați putea schimba ruta spre serviciu. Alte idei ar fi să lucrați undeva în afara biroului sau să mergeți la întâlniri pe jos.

3. Folosiți-vă mâna non-dominantă pentru sarcini simple

Din nou, acest lucru nu ar trebui să fie prea provocator sau copleșitor. Ideea este că utilizarea mâinii nedominante pentru sarcini simple, precum spălarea dinților, introduce noi căi neuronale.

„Este ca și cum ai avea mai multe turnuri celulare în creier pentru a trimite mesaje. Cu cât ai mai multe turnuri celulare, cu atât mai puține apeluri pierdute”, explică dr. P. Murali Doraiswamy, șef de psihiatrie biologică la Centrul Medical al Universității Duke.

Citește și: Cum s-a prăbușit imperiul lui Jamie Oliver și de ce a dat greș în antreprenoriat

Mai mult, studiile au constatat că acest lucru poate îmbunătăți controlul impulsurilor și sănătatea emoțională.

4. Încercați un restaurant sau o bucătărie nouă

Cu toții avem restaurantele și mesele noastre preferate, dar s-ar putea să pierdeți ceva incredibil de delicios. Și cine știe? Poate că asta vă va inspira să călătoriți sau vă documentați și să aflați mai multe despre de unde a venit felul de mâncare.

Deci, dacă există un nou restaurant peruvian în oraș, încercați-l. Papilele dvs. gustative vă vor mulțumi și vă recomandăm să aflați mai multe despre cultură. Și, chiar dacă nu puteți ajunge la o astfel de îmbinare, găsiți o rețetă online și faceți-o acasă.

5. Citiți, scrieți și desenați

Când scrieți, desenați și citiți – în special, citiți ficțiune – un studiu de la Universitatea Emory a constatat că revistele schimbă creierul. „Poveștile ne modelează viața și, în unele cazuri, ajută la definirea unei persoane”, spune neurologul Gregory Berns, autorul principal al studiului și directorul Centrului pentru Neuropolicie al Emory.

Berns adaugă că citirea unui roman „te poate transporta în corpul protagonistului”. La rândul său, acest lucru ne poate ajuta să dezvoltăm empatie și să stabilim relații mai puternice. Dar, cea mai bună veste pentru ficțiune este că vă scoate din aici și acum și vă lasă corpul și creierul să se relaxeze puțin. Obiectivele dvs. de somn pot fi atinse mai ușor dacă aveți o lectură ușoară înainte de culcare, mai degrabă decât lumina televizorului.

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

În plus, vă puteți îmbunătăți vocabularul învățând un cuvânt nou în fiecare dimineață. De exemplu, primesc un e-mail în fiecare dimineață de la Dictonary.com care conține „cuvântul zilei”.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •