Echipă românească de motorsport participă la Rallye Monte Carlo Historique

Echipă românească de motorsport participă la Rallye Monte Carlo Historique

Echipa Just Classics Motorsport și-a anunțat cea de-a șasea participare consecutivă la Rallye Monte Carlo Historique într-un cadru special, oferit de galeria Țiriac Collection.

Anul acesta, mai mult ca oricând, popularitatea evenimentelor cu mașini istorice a crescut. Din ce în ce mai multe persoane au descoperit acest stil de viață elegant, construit în jurul fascinației necontenite pentru evoluția în timp a automobilelor. De referință în domeniu rămâne însă Rallye Monte Carlo Historique care a atras la startul celei de-a 20-a ediții (25 ian-2 feb 2017) nu mai puțin de 338 echipaje înscrise din toată lumea.

Cu 3 zile înainte de startul Rallye Monte Carlo Historique, echipa românească Just Classics Motorsport, unul dintre cei mai activi promotori ai motorsportului istoric, a vorbit despre cum un hobby practicat cu multă pasiune poate aduce performanță și recunoaștere, despre prestigioasa competiție monegască și automobilele clasice, precum și despre stilul de viață, tradiția și valorile păstrate cu pasiune într-o comunitate internațională distinsă.

Rallye Monte Carlo Hystorique 2017 se va desfășura între 26 ianuarie și 1 februarie păstrând formatul care l-a consacrat: start din mai multe orașe europene și întâlnire a tuturor echipajelor la Digne Les Bains, înainte de prima probă specială. Startul se dă din Lisabona, Reims, Bad Homburg, Stockholm, Copenhaga, Glasgow și Barcelona. Echipajele vor acoperi între 2577 – 4326km și 14 probe speciale cu o lungime totală de 440km. Finnish-ul este la faleza din Monte Carlo și Gala de premieră la Club’s Salle Des Etoile în prezența autorităților Monegasce.

Cu siguranță orice pasionat va mărturisi că cel puțin o dată s-a imaginat la volanul unei mașini faimoase, pe traseele legendare din sudul Franței. Monte Carlo, descris de mulți ca cel mai greu raliu de regularitate din lume, este o competiție complexă, cu multe dificultăți ce pot fi întâlnite pe traseu. Parcurgerea probelor speciale se face în circulație deschisă, cu o viteză constantă impusă, iar condițiile meteo pot fi imprevizibile. Echipajul primește direct la start indicațiile legate de traseul ce urmează a fi parcurs – viteză, puncte de control, distanțe, repere – și orice abatere este penalizată.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •