Cum să rămâi motivat la muncă

Cum sa ramai motivat la munca

Unii oameni sunt motivați intrinsec și întâmpină rar dificultăți atunci când fac ceva complex – indiferent dacă obțin sau nu recunoaștere. Dar nu toată lumea este așa. Mulți oameni nu suportă să fie subapreciați atunci când muncesc ore întregi.

Te simți subapreciat la locul de muncă? Dacă vrei să schimbi asta și să obții mai multe laude și recunoașteri pe care le meriți, singurul lucru pe care nu îți permiți să îl faci este să reduci din performanță, scrie thebalancesmb.com.

Poate că ai nevoie de succes, validare, încurajare în mod regulat pentru a continua să înaintezi. Dacă da, poate fi dificil să rămâi motivat la locul de muncă atunci când te simți neprecizat.

Capcanele subaprecierii

Dacă ar trebui să iei două persoane și să acorzi unuia dintre ei un bonus de 1.000 de dolari pentru munca lor grea și unui altuia o discuție de cinci minute despre cât de mult apreciezi munca grea și ce înseamnă pentru companie, care dintre ei crezi că ar pleca simțindu-se mai motivat să reușească?

Citește și: Te chinui să-ţi găsești motivaţia? Nu cere sfaturi, oferă-le!

Contrar credinței populare, nu este persoana căreia i-ai oferit recompensa în bani. În aproape toate cazurile, persoana căreia i se spune verbal că este apreciată va fi mai motivată.

Acest exemplu vorbește despre pericolele de a avea angajați care se simt subapreciați, nevoia umană de apreciere și puterea de a face oamenii să se simtă apreciați la locul de muncă.

„Aprecierea cu adevărat îi ridică pe oameni”, explică Tony Schwartz, președinte și CEO al proiectului The Energy. „La nivelul cel mai de bază, ne face să ne simțim în siguranță, ceea ce ne eliberează pentru a face cea mai bună muncă. De asemenea, este energizant. Când valoarea noastră se simte în pericol, așa cum se întâmplă atât de des, acea îngrijorare devine preocupantă, ceea ce ne distrage energia de la a crea valoare. ”

Problema este că mulți angajați nu se simt apreciați de angajatorii lor în cultura de afaceri de astăzi. Drept urmare, de multe ori lipsesc motivația și productivitatea. Aceasta creează o buclă periculoasă în care o lipsă de apreciere duce la o lipsă de muncă și creează un cerc vicios la locul de muncă.

Moduri de a rămâne motivat la locul de muncă

Potrivit unui sondaj Gallup al muncitorilor americani, 65% dintre oameni declară că simt o lipsă de apreciere la locul de muncă. Și acest sentiment duce la negativitate, moral scăzut și scăderea productivității.

Citește și: Performance management as a motivation factor for employees

Concentrează-te asupra micilor victorii

Cu toții am avut acele zile în care nimic nu pare să ne meargă bine. Imprimanta se blochează chiar înainte de o întâlnire mare. Un client nu va face nazuri. Îți verși cafeaua pe cămașa albă. Șeful tau acordă laude altucuiva pentru ceva ce ai facut tu de fapt.

Când cauți victorii mici, îți forțezi creierul să se oprească automat concentrându-se pe stimuli negativi. Acest lucru combate prejudecata negativității și te ajută să fii mai conștient de lucrurile pozitive care se întâmplă.

Motivează-te cu obiective

Vestea bună este că ai capacitatea de a-ți stabili propriile obiective și de a găsi bucurie în realizarea lor.

„Dacă această motivație vine din a vedea cum munca ta face diferența, creează o reprezentare vizuală a acesteia”, sugerează antreprenorul John Boitnott. „Dacă răspunzi la apeluri la o linie de asistență pentru clienți, păstrează graficele cu numărul de bilete închise în fiecare săptămână. Dacă procesezi plățile pentru angajatorul tău, urmărește îmbunătățirile pe care le-ai adus la plata furnizorilor de la o lună la alta. ”

Când faci acest lucru, poți crea motivație internă. Deși acest lucru nu poate înlocui pe deplin încurajările pozitive din partea superiorilor, acesta servește ca o mică consolare pentru a te menține în mișcare în astfel de condiții.

Citește și: Crește-ți nivelul de dopamină: știința motivației

Fă sport înainte de muncă

Uneori, cea mai bună sursă de motivație vine din afara biroului. Mai exact, sunt multe de câștigat din a face sport dimineața înainte de a merge la serviciu. Fie că este vorba despre o sesiune CrossFit la o sală de gimnastică din apropiere sau o alergare ușoară în jurul cartierului, efectuarea unei activități fizice te va ajuta să te simți mai bine.

Recunoaște semnificația muncii tale

Mulți oameni se simt subapreciați și le lipsește motivația, deoarece nu văd semnificația muncii lor. Deși, în cele din urmă, depinde de șeful tău să transmită această semnificație, este posibil să fii nevoit să îți faci propria reflecție dacă nu primești sprijin în acest domeniu.

Citește și: Motivația la job se întreține zilnic

Vorbește

Uneori, faptul că te simți subapreciat trece total neobservat de șeful tău. S-ar putea să fie atât de ocupați încât să nu-și dea seama că te simți așa. Dacă așa este, nu ar trebui să îți fie frică să vorbești despre asta. Explică ceea ce simți și discutădespre modalități prin care ai putea să fii motivat să îți faci munca. Cheia este să favorizezi încrederea în sine, chiar și atunci când nimeni altcineva nu îți oferă încurajarea pe care o dorești.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •