6 lucruri despre viața de antreprenor, despre care se vorbește rar

Toate publicațiile adresate antreprenorilor conţin articole despre cum muncesc, cum vorbesc sau cum își organizează timpul afaceriștii de succes. De asemenea, există mii de cărți despre leadership, etică sau personalitate în business. Cu toate acestea, există și lucruri importante despre viața de antreprenor, dar despre care se vorbește foarte rar.

Co-fondatorul companiilor Crazy Egg, Hello Bar și KISSmetrics, Neil Patel, a decis, însă, să pună în discuție câteva dintre aceste subiecte, într-un articol pentru revista Forbes. Potrivit lui Neil Patel, antreprenorii ar trebui să știe, pe lângă strategii, moduri de a delega sau de a întreține o relație bună cu angajații, și faptul că:

Fiecare antreprenor este diferit

Deși toți antreprenorii au un scopuri pe care vor să le atingă, fiecare are alte motivații și alte strategii. Și că diferența e cea care poate ajuta un antreprenor să se plaseze mai bine pe piață, să ofere produse sau servicii mai bune.

Nu vă trebuie aptitudini extrordinare, ci determinare

”Multe persoane consideră că antreprenorii de succes sunt o combinație rară de aptitudini, noroc și inteligență. Cei mai mulți antreprenori pe care îi cunosc sunt oameni obișnuiți, dar foarte determinați. (…) Trebuie să aveți aptitudini de nivel mediu și, da, trebuie să gândiți, dar nu într-un mod extraordinar. Ceea ce  evidențiază un antreprenor este determinarea”, spune Patel.

Hainele contează

Co-fondatorul companiilor Crazy Egg, Hello Bar și KISSmetrics a susținut că o vestimentație potrivită poate influența succesul unui antreprenor. ”Da, hainele de lux vă pot aduce mai mulți bani”, punctează Patel.

Comunicarea ține business-ul în viață

Dacă nu semnați contracte din care să obțină profit business-ul pe care îl coordonați, afacerea e sortită dispariției, iar cariera de antreprenor depinde de acest lucru. Iar aici un rol deosebit îl joacă abilitățile de comunicare. Dacă nu sunteți sociabil și nu puteți lega ușor prietenii, atunci afacerea voastră ar putea avea de suferit.

Multe hârtii

Legi despre impozit, legi despre contractul de muncă, legi despre salarizare, legi, legi, legi. Și multe documente care vin la pachet și care trebuie semnate.

Stresul

Una dintre marile provocări ale vieții de antreprenor este stresul. ”Ca să aveți succes, trebuie să învățați să țineți stresul în frâu. Dacă nu reușiți, o să cedați presiunii”, a adăugat Neil Patel.

(Foto: Florian Simeth/www.flickr.com)