Omul rotund

Omul rotund

Erudio a împlinit zece ani. Am fost “la aniversară”. În calitate de cursant, de absolvent, de erismatic (unul dintre titlurile de care sunt foarte mândră). Și în calitate de cuminte ascultător și atent atent observator. S-au dat premii, s-au ținut speach-uri, s-a vorbit, s-a dansat…

Odată cu cei zece ani de viață, programul Erisma a mai adunat în palmares și 20 de ediții și 400 de absolvenți. Cifre rotunde, parcă anume ticluite de către un statistician abil. Dar nu cu potriveala asta frumoasă, care face datele ușor de ținut minte, vreau să vă rețin atenția, ci cu o altă rotunjime.

Celor neavizați, cărora „Erisma” nu le spune încă nimic, le este, poate, util să afle ce înseamnă acest concept, în traducerea mea: un curs care se derulează pe durata a 11 săptămâni, în zile de weekend, unde lumea de business se întâlnește cu lumea… cum să-i spun eu?… cu o altfel de lume. Și când spun “altfel”, nu mă refer neapărat la reprezentanții ei (filozofi, artiști, profesori, jurnaliști etc.), cât la perspectivele diferite pe care aceștia le relevă cursanților și la rolurile inedite pe care îi pun să le joace. Cum se privește un tablou, cum se citește o carte, cum se concepe un discurs, cum se exprimă sau reprimă o emoție, cum se leagă și dezleagă cuvintele sunt doar câteva dintre locurile prin care orice erismatic trebuie să treacă.

Ce înseamnă toate acestea pentru un bancher, pentru un manager IT, pentru un antreprenor din Real Estate sau pentru un director de fabrică de conserve? Descoperirea sau regăsirea de sine, lărgirea orizontului personal de trăiri și emoții, experiențe culturale și spirituale etc. Adică, altceva decât spațiul obișnuit de business, populat cu obiective, strategii, indicatori de performanță și rezultate financiare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •