9 obiceiuri simple care te vor ajuta să vii cu idei și mai bune

9 obiceiuri simple care te vor ajuta sa vii cu idei si mai bune

Nu este greu să ai o idee strălucitoare. Ce este greu este să dezvolți obiceiurile care îţi permit să vii constant cu cele mai bune idei. Iar măsura în care încorporăm aceste obiceiuri în viața noastră determină, în cele din urmă, calitatea ideilor noastre. Nu este vorba de nişte trucuri magice, ci de un angajament. Iată nouă obiceiuri pentru a-ţi îmbunătăți capacitatea de a genera idei valoroase.

  1. Ia în considerare ceea ce consumi

Generarea de idei este alimentată de consum, nu de creativitate. După cum spunea Steve Jobs, „creativitatea doar leagă lucrurile”. Cu cât trebuie să ne conectăm cu mai multe „lucruri”, cu atât ideile noastre vor deveni mai bune.

Asta înseamnă că calitatea și cantitatea de lucruri pe care le consumăm reprezintă factori cruciali în capacitatea noastră de a veni cu o idee bună. Cărțile, emisiunile TV, articolele și filmele pe care le consumăm, persoanele cu care interacționăm și experiențele pe care le avem, toate influențează ideile pe care le generăm. Dacă consumăm “deşeuri”, nu ne putem aștepta să creăm calitate.

  1. Împărtăşeşte ceea ce consumi

Expunându-ne la idei valoroase este doar jumătate din parcurs. Pentru a profita la maximum de ceea ce consumăm este util să împărtăşim aceste idei cu alții.

După ce citeşti un articol interesant, discută cu cineva despre acest lucru, scrie despre el într-un post pe blog sau scoate esența acestuia într-un tweet de 140 de caractere. În acest fel, beneficiezi în mod exponențial mai mult din acesta.

Deoarece procesul de comunicare a ceea ce am consumat în diferite forme – vorbind, scriind și condensând – ne forțează să absorbim ideea într-un mod mult mai profund. Îl internalizăm, învățăm mai mult de la el, îl putem reaminti și îl putem înțelege mai bine. Fiecare dintre aceste lucruri ne ajută să deblocăm noi idei în tot acest parcurs.

  1. Gândeşte la nivel macro

Una dintre cele mai simple modalități de îmbunătățire a generării noastre de idei este să ne gândim la lucrurile pe care le întâlnim într-un sens macro. Indiferent de ceea ce învățăm, putem să ne mărim perspectiva la un nivel macro și să descoperim modalitățile care se referă la ceea ce încercăm să generăm.

De exemplu, la un nivel micro, un concert U2 poate fi doar un mod distractiv de a petrece o seară. Dar, prin extinderea punctului tău de vedere și luarea în considerare a ceea ce se întâmplă la nivel macro, poţi descoperi că a fost de fapt împachetat cu idei universale despre cum să te conectezi cu o audiență, ceea ce nu are de-a face cu muzica.

Citește 8 cele mai bune industrii pentru a începe o afacere

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •