Ce înseamnă să fii „creativ” pentru tine? Unii se gândesc la studenții la artă, oamenii din industria de modă, actori sau cântăreți, atunci când vine vorba despre creativitate și artă. Însă acesta este un stereotip.
A fi creativ necesită gândire dincolo de „norme” pentru a depăși așteptările și a încuraja simțurile. Este vorba despre utilizarea imaginației pentru a aduce ceva nou. Acest lucru se poate aplica tuturor, în orice loc de muncă, cu orice pasiune. De la mămici, la corporatiști, toți putem fi creativi, scrie entrepreneur.com.
Cum să îți descoperi creativitatea
Iată doar câteva moduri prin care creativitatea îți poate îmbunătăți serios calitatea vieții de zi cu zi:
O reducere a stresului, anxietății și tulburării stării de spirit. Vei explora concepte noi și vei înțelege diferite perspective, o calitate cheie pentru rezolvarea problemelor!
Citește și: Trei moduri de a îți dezvolta creativitatea
Pentru a fi mai creativ, explorează necunoscutul.
Dacă te adâncești în aceeași rutină zilnică, lucrurile ți se vor părea montone și fade? Știi deja cum va merge ziua ta, pentru că ai aceeași zi în fiecare zi. Nu aștepți nimic ieșit din comun, deoarece nu ai schimbat nimic în legătură cu modul în care se va desfășura ziua ta în comparație cu ieri și cu o zi înainte.
Încearcă să schimbi ziua. De la cinci minute la o oră (în funcție de ce oră îți este disponibilă), încearcă și înveți ceva nou sau fă ceva nou. Trăim într-o epocă în care totul este la îndemână, literalmente. Ai fost vreodată la o conferință de afaceri? Nu? Încearcă! La urma urmei, nu știi niciodată cu cine te poți întâlni, ce ai putea învăța și ușile care ți se pot deschide. Mai presus de orice altceva, vei avea acea experiență de a privi înapoi și de a lua ca o oportunitate de învățare din care poate ieși ceva creativ.
Fii în preajma celor care emană pasiune.
Se spune că suntem media celor cinci oameni cu care petrecem cel mai mult timp. Scrie aceste cinci nume. Cine sunt ei? Ce fac ei? Și cel mai important, sunt pasionați de meseria lor și de viața lor? Cei cu lipsă de pasiune tind să emane o perspectivă negativă asupra majorității lucrurilor și acest lucru va fi toxic atunci când vine vorba de creșterea ta. Acești oameni tind să se bucure de zonele lor de confort și se tem să se aventureze în orice pare nou.
Citește și: Cum să deblochezi creativitatea echipei tale
Fă-ți o favoare și protejează-ți pasiunea și spiritul creativ, petrecând mai puțin timp în jurul acestor oameni. Iubește-i de la distanță.
Deconectează-te de tehnologie și fii singur
Acesta este poate unul dintre cele mai puternice moduri care poate aprinde într-adevăr o scânteie creativă în cineva. Există ceva atât de special în a fi departe de orice „influență” și a fi doar cu mintea ta. Când te deconectezi, nimeni nu îți ghidează gândurile în afară de tijne. Nu există modele Instagram cu un citat inspirațional și nici un playlist Spotify conceput pentru a te ajuta să fii creativ. Nimic din toate acestea, ești doar tu și gândurile tale.
Citește și: Cum să utilizați tehnici de mindfulness pentru a crește creativitatea echipei
Asumă-ți riscuri
Ascumă-ți riscuri mici și mari. Se spune că „banii îi favorizează pe cei curajoși”, ceea ce înseamnă pur și simplu, că persoanele curajoase vor primi adesea cele mai mari recompense.
Creativitatea ne cere să devenim vulnerabili, oarecum. Trebuie să privim adânc în noi înșine pentru a începe procesul creativ. Când le arătăm altora acest lucru, poate fi înfricoșător. „Și dacă oamenii cred că sunt ciudat?” sau „Ce se întâmplă dacă ei pur și simplu nu îmi primesc viziunea !?” pot fi unele dintre gândurile pe care le experimentezi. Lucrul bun de remarcat este că atunci când vine vorba de creativitate, nu există reguli! Și dacă alegi să participi la un efort creativ sau nu, oamenii vor judeca indiferent!
Nu te teme de creativitate. Folosește-ți imaginația și transformă creativitatea într-o resursă puternică din viața ta.
Citește și: Două vești bune: creativitatea produce asumare și poate fi antrenată
Sursa foto: Unsplash