99,7% dintre angajaţii români sunt stresaţi

99,7% dintre angajatii romani sunt stresati

„Stres Național” este un studiu publicat recent de către Dynamic HR şi Learning Network și care s-a desfășurat în perioada ianuarie – mai 2017. Scopul acestuia a fost de a urmări nivelul de stres al angajaţilor din România, dar şi a modului de manifestare a acestuia.

99,7% dintre angajatii romani sunt stresati

Așadar, rezultatele chestionarului relevă că nivelul de stres al angajaților din România atinge cote alarmante și este resimțit în aceeași măsură atât de femei, cât și de bărbați. Acesta afectează sănătatea fizică şi psihică a angajaţilor. Aceeași proporționalitate se păstrează și atunci când vine vorba despre poziția angajaților în organizații. Astfel, 54% reprezintă persoane în funcții non-manageriale, iar 46% sunt manageri.

Citește și: 3 din 10 angajați lucrează chiar și atunci când sunt în vacanță

Prin lansarea unor astfel de studii, autorii și-au dorit să atragă atenţia asupra efectelor negative ale stresului şi nevoii de a îmbunătăţi echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională a angajaţilor, dar şi a stării de sănătate fizică şi mentală.

Simona Nicolaescu, Business Owner Dynamic HR,  afirmă faptul că „cel mai bun cadou pe care un manager îl poate face angajaţilor săi este acela de a le oferi cursuri specializate în management-ul stresului, tocmai pentru ca aceştia să înveţe să se relaxeze atât la serviciu, cât şi acasă”.

Recomandările specialiștilor sunt ca programele de well-being să vizeze, în principal, o schimbare de atitudine a angajaţilor faţă de propria viaţă, să devină un fel de a fi al oamenilor. Puteţi descărca rezultatele integrale ale studiului Stres Naţional Survey de aici.

În aceeași ordine de idei – sunteți pregătiți pentru vacanță? Ar fi o idee bună să vă planificați concediul din timp, pentru a scăpa măcar de un motiv al stresului.

Citește și: 7 moduri de a te relaxa la locul de muncă

FOTO: oficialguma/ pixabay.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •