A fost lansată platforma Alice, dedicată femeilor-antreprenor

Lansare aplicatia alice pentru femei antreprenor

Fie că ne place, fie că nu, bărbații sunt mai dispuși să investească în afaceri promovate de către bărbați, decât de către femei. Într-un articol publicat în publicația Forbes, Geri Stengel numea acest fenomen drept „homofil”: tendința indivizilor de a se asocia cu persoane similare lor.

În acest context, de curând, a fost lansată platforma Alice, varianta feminină a lui Siri – un consilier virtual pentru antreprenori. Ea se adresează femeilor și reprezintă o platformă care le permite acestora să se conecteze cu alți proprietari de afaceri, resurse guvernamentale, potențiali finanțatori și mentori. Alice oferă asistență din partea unor surse antreprenoriale de top din țară, inclusiv Administrația Afacerilor Mici din S.U.A. (U.S. Small Business Administration).

Proiectul a fost conceput de către Carolyn Rodz, antreprenor în rezidență la Dell și CEO la Circular Board, în colaborare cu firma de dezvoltare software Pivotal. Alice se prezintă ca fiind un bun mentor, ghid și consultant al femeilor-antreprenor.

Cum funcționează Alice

Momentan, aplicația este gratuită. Deși conceptul de bază se adresează în special femeilor, aceasta nu este limitată în opțiuni. Procesul este simplu: mai întâi, introduci datele esențiale despre afacere (domeniu, etapa afacerii, venituri și locație). Apoi, Alice oferă soluții adaptate fiecărui utilizator în parte, în funcție de criteriile companiei. Scopul acestei platforme este acela de a se conecta la antreprenorii cu resurse pe care nu le pot găsi în zona lor sau pentru a le oferi consultanță pe anumite probleme.

Așa cum probabil v-ați gândit, numele „Alice” vine de la ideea din „Alice în Țara Minunilor”. Carolyn Rodz a dezvăluit că ei văd aventurile personajului Alice similar cu drumul spre succes al antreprenorilor. Fondatorii au considerat că replica Reginei către Alice surprinde exact ceea ce este antreprenoriatul: „Uneori, reușeam să văd realizabile câte șase lucruri imposibile numai până la micul dejun”.

Sursă foto: vanityfair.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •