[22 septembrie]Butic de idei – Strategie. Nu trece Rubiconul, încă!

strategie de business

În ziua de 10 ianuarie 49 î.Hr., Cezar şi-a condus trupele peste râul Rubicon, care constituia graniţa dintre Galia Cisalpină şi Italia, începând războiul civil împotriva lui Pompei. Trecerea Rubiconului era considerată o declarație de război. Înainte să-l treacă, Cezar a spus: „Acum am putea să ne întoarcem. Fiindcă, dacă vom trece acest pod, totul va trebui rezolvat prin arme”. Şi a trecut peste Rubicon…

Trecerea Rubiconului semnifică, la modul metaforic, momentul de răscruce al unui plan, momentul deciziei fără cale de întoarcere. Iar lansarea pe piață a unei afaceri este un astfel de moment de referință. La fel ca și hotărârea de a o repoziționa sau de a achiziționa o nouă linie de business sau de a te extinde regional etc. Dacă, însă, într-un astfel de moment, nu ai cu tine o strategie clară de dezvoltare, poate e prea devreme să te apuci de treabă. Nu traversa, încă, Rubiconul!

Vino, mai întâi, la buticul nostru din data de 22 septembrie, dedicat strategiei de business. Cel care ne va releva un instrument esențial în strategie, cu aplicare imediată și eficient, matricea piață / produs, va fi Călin Cavaleru, Managing Partner la How To Do It (HTDI).

Vom afla și vorbi despre:

 • Creștere, new business, planificare, evaluarea riscurilor legate de creștere;
 • Segmentare;
 • Matricea piață / produs;
 • Cum stabilim obiective pe termen lung și mediu cu sens – financiare și non financiare;
 • Cum verificăm pe parcurs dacă suntem (încă) pe drumul cel bun.

Vom pune în practică:

  • Exersând o matrice piață / produs, lucrând în echipe
  • Confirmând cea mai bună matrice generată de către o echipă, adăugând cifrele și comparând rezultatele
  • Râzând, glumind, punând întrebări și căutând răspunsuri

Ce vom câștiga:

Vom vedea cum funcționează practic instrumentul care leagă partea de soft a strategiei de planificarea țintelor financiare.

Vom discuta cum se stabilesc priorități durabile.

Vom lucra cu instrumente de testare a presupunerilor strategice și de evaluare în timp real a progreselor făcute

“Buticul de idei – Strategie. Nu trece Rubiconul, încă!” va avea loc în data de 22 septembrie 2016, ora 18.30, la sediul Alma Vision, Str. Popa Rusu, Nr.16A, Etaj 2, Sector 2, București.

Călin Cavaleru este consultant de business. El își ajută clienții să găsească și să aplice soluții practice, simple, ieftine, durabile. Simplifică existența antreprenorilor și managerilor de companii cu care colaborează. 

Din 2003, an în care a devenit consultant, Călin a lucrat pentru companii din media, producție, banking, asigurări, auto, retail, oil&gas, IT&C, FMCG și producție publicitară ca trainer pentru echipele de conducere, consultant, mentor sau coordonator de proiect.

Călin este certificat internațional în programe de training și consultanță, precum: Problem Solving Decision Making, Project Management, Analytical Troubleshooting sau Definirea și implementarea strategiei.

Înainte de 2003 Călin a lucrat pentru mai multe firme multinationale – Rothmans, Kraft Jacobs Suchard, Gallina Blanca – trecând prin toate treptele ierarhice, de la vânzător la director al regiunii Balcanice responsabil pentru rezultatele din nouă țări. (http://calincavaleru.ro/)

Vă invităm alături de noi pe 22 septembrie 2016, ora 18.30, la sediul Alma Vision, Str. Popa Rusu, Nr.16A, Etaj 2, Sector 2, București, la o întâlnire prietenoasă, în care sperăm să avem răspunsuri pentru toate întrebările voastre.

Taxa de participare este 110 lei

(Dacă ați participat deja la un workshop al Manager Express, beneficiați de o reducere de 10% la cel din 22 septembrie 2016).

Ora de începere: 18.30

Durata: 2 ore

Pentru înscrieri, vă rugăm să completați formularul de mai jos:

Numele tău (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Mesajul tău

 •  
 •  
 •  
 •  
 •