Marketingul de conținut, parțial color, în format video

[shareaholic app="share_buttons" id="15618082"]
Marketingul de conținut, parțial color, în format video

Prima ediție a workshopurilor Manager Express a avut loc pe 19 mai, la Youth Hub. Am povestit despre marea pălărie a marketingului, despre strategiile de content marketing, despre cum le structurăm, cum le reinventăm și, apoi, despre cum facem să îi readucem pe clienți înapoi în site.

Prima parte a fost dedicată producției de conținut. Am vorbit cu Olivia Vereha, consultant online despre cum reinventăm roata atunci când vine vorba despre unghiurile de abordare în strategia de content, de unde ne luăm ideile și, mai ales, în ce formă le livrăm publicului-țintă. În 2016, cuvântul scris are nevoie de un ”facelift” consistent, de suport video, audio sau grafic pentru a deveni mai atractiv pentru cititori. Consumul de content s-a mutat de pe platformele clasice în special pe mobil, iar materialele video, indiferent dacă vorbim despre live streaming, vlogging sau producție standard sunt în mare vogă.

13226972_843908359087297_1759578261264558904_n

”Lecția” a continuat, iar la tablă a sosit Silvia Drăgșan (WebDigital) care ne-a purtat prin semantica unei campanii de remarketing, prin intrumentele de care avem nevoie pentru a readuce oamenii pe site-urile noastre, am discutat despre trafic, despre analytics, targetare, despre cât de specific și în detaliu putem interacționa cu vizitatorii platformelor noastre și multe altele.

13237772_1052765574796570_7832886791635469207_n

Seara s-a încheiat după trei ore de discuții și întrebări, râsete și exemple care mai de care mai relevante pentru business case-ul fiecăruia dintre cei prezenți în sală. Ionuț Munteanu (WebDigital) a fost responsabil de 50 de minute pline în care ne-a învățat cum să gestionăm relația cu agențiile, cu partenerii, a răspuns cu răbdare la absolut toate întrebările și ne-a îndemnat să pășim cu încredere prin online.

13255955_838218469645676_5079539496043784265_n

Ne pregătim de a doua ediție a Buticului de Idei, vom reveni cu informații despre subiectul pe care îl ”atacăm” de data aceasta și sperăm să ne regăsim în număr cât mai mare.

Despinel Dragomir: ”Am participat la acest workshop și am rămas foarte încântați de speakeri, care au realizat o prezentare excelentă. Informații de calitate, răbdare și o atmosferă degajată, relaxată – ca într-un grup de prieteni. Am schimbat contacte, opinii și experiență, dar nimeni nu a schimbat pateurile cu ciuperci și leuștean (glumesc). Voi reveni și la alte workshop-uri cu mare drag.”

Lucia Dochița: ”A fost un workshop foarte practic, a definit termeni neclari pentru antreprenori pe care alți specialiști nu au răbdare să îi explice, iar atmosfera a fost una relaxată și prietenoasă”.

Raluca Sofronie: „Workshop-ul Butic de idei: Content Marketing organizat de către Manager Express își merită numele, întrucât am „achiziționat” câteva idei foarte bune despre cum pot împacheta frumos și isteț conținutul site-ului pe care îl gestionez. Totodată, am avut ocazia să aprofundez noțiuni din zona de marketing, cu care, deși m-am mai intersectat, niciodată până acum nu mi-au fost explicate atât de bine.”

Mihaela Udrescu: “Am venit la eveniment cu intenția de a înțelege mai multe ce fel de strategie de marketing digital se potrivește business-ului meu și care este calea cea mai directă de a comunica informațiile. Viziunea de ansamblu o aveam, însă etapele necesare a fi parcurse le-am aflat ascultându-i pe invitați: Olivia Vereha, Silvia Drăgșan și Ionuț Munteanu. La sfârșitul celor aproape trei ore, am ajuns la concluzia că strategia de marketing este indicat să o faci din papucii clientului și că dacă nu te pricepi să o faci singur, calea cea mai scurtă și mai ieftină este să colaborezi, în adevăratul sens al cuvântului, cu specialiști în marketing digital:)”.

Sorin Sandu: „Un workshop la care vii cu gândurile tale și de la care pleci făcându-ți planuri, socoteli, planuri, socoteli…”

Adelina Stoian: „Cum și cu ce am ieșit eu de la workshop-ul de Content marketing?  Cu încântare, cu chef de venit și la următoarele, cu mintea plină de termeni din zona marketing online, explicați cu umor și originalitate de către speakeri care vorbesc fluent limba aceea, dar și româna. În plus, am primit informații utile într-un mod interactiv și dinamic, într-o atmosferă deschisă, care te invită la discuții.”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •