5 moduri de a vă dezvolta afacerea prin intermediul blogging-ului

5 moduri de a va dezvolta afacerea prin intermediul blogging-ului

În urmă cu nouă ani, am renunțat la reclamele plătite ca o modalitate de a-mi dezvolta afacerea. Scopul meu a fost să văd dovada creșterii mele  și să vând brandul afacerii folosind doar conținut. Pentru o agenție de creare de conținut precum a mea, nu ar fi putut exista o strategie mai bună, scrie Julia McCoy, fondatoarea Content Hacker.

M-am concentrat exclusiv pe conținut timp de doi ani, neplătind niciun anunț în perioada respectivă. Până la sfârșitul celui de-al doilea an, am publicat 215 de bloguri, care aduceau 500 de vizitatori pe zi și venituri de 29.000 USD pe lună, scrie ea potrivit entrepreneur.com.

Dar emoția s-a transformat curând spre epuizare. Mi-am dat seama că fac prea mult fără să ajung la succesul visat. Scriam noapte și zi, publicam conținut de care nu eram mândră și continuam să creez noi pentru subiecte de care publicul meu ar putea fi interesat.

Startup versus microîntreprindere: Ce ar trebui să construiți?

Ce făceam greșit? De ce m-am lovit de un zid?

După mai multe neplăceri, am decis să fac un pas înapoi și să-mi regândesc marketingul de conținut. Mi-am petrecut timp gândindu-mă și reconstruind, convinsă că nu vreau să recurg la anunțurile plătite. Ceea ce am găsit a fost o formulă pentru creșterea brandului meu prin blogging: o strategie de conținut.

După ce am implementat strategia mea de conținut, am început să văd rezultate interesante. Am atins venituri de 71.000 de dolari pe lună. Numărul de cuvinte cheie cu care m-am clasat pe Google s-a dublat.

Iată ce am învățat din cei nouă ani ai mei în domeniul marketingului de conținut: vă puteți dezvolta afacerea prin intermediul bloggingului, dar numai dacă aveți o strategie de conținut solidă. Iată cinci pași pentru construirea propriului tău conținut care să aducă venituri:

1. Definiți membrii audienței dvs. și aflați cum să-i transformați în clienți

Puteți avea conținut sofisticat și bine documentat, dar nu veți primi atenție dacă nu este ceea ce caută oamenii. De exemplu, dacă publicul dvs. dorește să învețe cum se face brânza de capră acasă, nu vor citi un blog aprofundat despre istoria brânzei de capră.

Pentru a vă asigura că nu pierdeți ore în crearea de conținut pe care nimeni nu îl va citi, găsiți-vă locul  între expertiza dvs. și subiectele pe care publicul dorește să le citească. Să zicem că sunteți un patiser, iar publicul dvs. vrea să învețe cum să facă prăjituri. Pentru a le câștiga atenția, adăugați rețete și sfaturi de gătit pe blogul dvs.

Următorul pas este să transformați publicul în clienți. Configurați site-ul dvs. web cu căi clare către produsul dvs. O echipă capabilă de servicii pentru clienți în stand-by transformă clienții potențiali în clienți fideli.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •