Universităţile britanice vin la Bucureşti

Lunea viitoare va avea loc la Hotel Sheraton, pe parcursul a 7 ore, o sesiune extraordinară de admitere pe loc pentru absolvenții de BAC și  facultate, care vor să se înscrie anul acesta la studii în Marea Britanie,  beneficiind de aceleași oportunități educaționale și financiare oferite ca și până acum de sistemul britanic. Târgul se adresează atât celor care au absolvit liceul, cât și celor care sunt interesați de mastere sau MBA.

Brexit-ul nu afectează situația tinerilor care vor fi admiși la programele de studiu în Marea Britanie, cel puțin pentru următorul an academic, 2016-2017, aceștia păstrându-și aceleași condiții și beneficii până la finalizarea studiilor. O dovadă este și faptul că unele dintre cele mai importante universități din Marea Britanie vor fi prezente la București pe 18 iulie pentru a-și prezenta ofertele educaționale către tinerii români.

“Evenimentul este deschis atât celor care își doresc acest lucru, dar nu s-au înscris încă la o universitate din Marea Britanie, dar și celor care nu sunt hotărâți cu opțiunea din prezent și ar intenționa să schimbe universitatea sau domeniul. De asemenea, ei vor putea să aleagă variante care le permit combinarea mai multor domenii de studiu și practică. Evenimentul este unul atipic sistemului educațional din România, deoarece rezultatul admiterii se dă pe loc, în urma unui interviu de 15 minute. Apoi, după admitere, tinerii vor putea să-și depună dosarele pentru împrumuturile de studii acordate de statul britanic sau pentru burse. Pentru a crește șansele de reușită, îi așteptăm pe cei interesați la noi la birou, să pregătim împreună dosarele, în această săptămână premergătoare sesiunii de admitere pe loc la universitățile din Anglia”, declară Ana Maria Papp,  Manager Departament Universități, IntegralEdu.

Dosarul de admitere are nevoie doar de două documente, de o copie dupa rezultatele după admitere/fișa matricolă și pentru unele universități certificatul de limbă straină.

La evenimentul de pe 18 iulie pot avea acces și tinerii din provincie prin Skype, după ce se înregistrează și programează  online la un consultant IntegralEdu, cu câteva zile înainte.

Cât trebuie să ai în Bac pentru a studia în Marea Britanie?

Universitățile britanice au implementat un sistem de studiu pregătitor, foarte bine pus la punct, pentru tinerii români care își doresc  să acceadă în anul I, dar nu au pregatirea necesară pentru domeniul respectiv de studiu. Astfel, cei are au luat minim nota 6 la Bacalaureat au posibilitatea să intre la facultate în anul pregătitor prin așa numitul program “foundation”.  Aceștia pot studia materii asemănătoare cu cei din anul I și își vor putea perfecționa limba engleză, având posibilitatea ca, după anul pregătitor în foundation,să poată accede în anul I, la facultatea dorită, doar la aceeași universitate, în condițiile în care trec cu brio examenele de sfârșit de an.

Citeşte şi Cum își aleg tinerii facultatea

  •  
  •  
  •  
  •  
  •