Cât de sigure sunt dispozitivele pe care le folosesc angajații tăi la birou?

Cat de sigure sunt dispozitivele pe care le folosesc angajatii tai la birou?

Mai mult de două treimi dintre angajați își încarcă telefoanele la locul de muncă cu încărcătoare proprii, punând în pericol securitatea locului de muncă. Aceasta a fost constatarea unui studiu independent realizat de CMD, furnizor de module de alimentare.

În cadrul sondajului, 751 de angajați au fost întrebați despre dispozitivele electrice pe care le aduc de acasă și le utilizează la locul de muncă. Studiul a constatat că telefon sunt cel mai des încărcate la locul de muncă, iar 70% dintre angajații intervievați recunosc că au adus încărcătoare de acasă pentru a-și încărca telefoanele în timp ce se află la birou.

Conectarea încărcătoarelor de telefon prezintă pericole potențiale pentru afacerile mici, în special atunci când sunt folosite copii mai ieftine, contrafăcute, cunoscute pentru faptul că cedează repede și produc incendii electrice.

După cum a declarat Bruce Cantrill, într-un comunicat de presă despre sondaj: „Securitatea electrică trebuie luată în serios, mai ales într-un mediu de birou. Încărcătoarele pentru telefon nereglementate sunt notorii pentru calitatea slabă și pot prezenta riscuri de incendiu, deci este esențial ca oamenii să țină cont de acest lucru atunci când se gândesc să le folosească la locul de muncă”.

Studiul a constatat, de asemenea, că peste 20% dintre angajați își încarcă și laptopurile personale în timp ce sunt la serviciu. Se întâmplă adesea ca managerii să nu pună întrebări angajaților cu privire la dispozitivele personale pe care le folosesc la locul de muncă. Cu toate acestea, tendința în creștere de utilizare a dispozitivelor de acasă, într-un mediu de lucru, ar putea să coste foarte mult afacerile mici pe termen lung.

Încărcătoarele de telefon sunt cel mai popular răspuns în toate grupele de vârstă. În același timp, există și alte obiecte pe care angajații le folosesc la serviciu fără să țină cont de securitate. Aceștia au mărturisit că obișnuiesc să aducă de acasă încărcătoare de laptop, ventilatoare, radiatoare și chiar aspiratoare, pe care le folosesc la birou.

Folosirea acestor articole de uz casnic la locul de muncă pot cauza suprasolicitarea prizelor. Unele prize sunt destinate doar dispozitivelor de joasă tensiune, cum ar fi computerele și imprimantele.

Având în vedere riscurile potențiale, o soluție ar putea fi instalarea unor încărcătoare wireless pe birouri și în zonele comune. De asemenea, companiile trebuie să își instruiască angajații și să-i informeze mai bine despre securitatea la locul de muncă, dar și să verifice periodic dispozitivele utilizate de către aceștia.

Foto: Arcaion / Pixabay.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •