Ce apreciază generația Millennials, cel mai mult, la locul de muncă și de ce

Ce apreciaza generatia millennials cel mai mult la locul de munca si de ce

În trecut, serviciul era văzut drept o locație. Astăzi, locul de muncă nu mai este doar o locație, ci o destinație. Trecerea tehnologiei de la comunicațiile fixe la comunicațiile mobile a redefinit modul și locul în care lucrăm.

Pe vremuri, programul angajaților era unul de rutină. Dimineața, urcau în mașină și începeau lucrul odată ce au ajuns la serviciu. Programul de muncă se încheia la ora 17:00 și nu mai erau tentați să muncească acasă, deoarece nu aveau capacitatea de a face acest lucru.

Astăzi, 36% dintre angajați lucrează chiar și atunci când sunt în vacanță, potrivit unui studiu realizat recent de către eJobs. Studiul a constatat, de asemenea, că 80% admit că citesc mail-urile de serviciu pe perioada concediului, iar 66% dintre aceștia își verifică mesajele cel puțin o dată pe zi. Așadar, Millennials este generația înclinată să rămână mereu disponibilă și în afara programului de muncă.

Pentru Millennials, încheierea zilei de muncă la ora 17:00 este o practică veche. Datorită disponibilității lor non-stop, Millennials nu văd nici o problemă în a combina viața personală și serviciul. Pentru ei, este natural să verifice email-ul înainte să se ridice din pat dimineața sau, într-o după-amiază de duminică, să facă shopping online, în timp ce lucrează sau fac schimb de mesaje cu managerii, după orele 20:00.

Fiecare generație caută un echilibru sănătos între carieră și viața personală, dar Millennials sunt cei care îl așteaptă cel mai mult de la angajatori. Pe piața actuală a forței de muncă, crearea unui echilibru reprezintă un avantaj competitiv convingător.

De ce echilibrul între carieră și viața personală este important pentru Millennials

Definește succesul
Tinerii Millennials nu văd urcarea pe scara ierarhică sau obținerea unor rezultate tangibile (funcție deținută, salariu, casă, mașină și altele) ca pe un succes. Conform sondajului de la Deloitte din 2016, 16,8% dintre Millennials evaluează oportunitățile de carieră prin prisma unui echilibru bun al vieții profesionale, urmați de 13,4% care caută oportunități de progres și 11% care vor flexibilitate și lucru la distanță. Pentru mulți angajați, succesul înseamnă să aibă control asupra modului în care lucrează și să acumuleze diverse experiențe de viață, ambele fiind asigurate de un echilibru mai bun între viața profesională și viața personală.

Ei sunt întotdeauna disponibili
Millennials este prima generație care intră pe piața forței de muncă având acces la o tehnologie care îi permite să lucreze fără probleme de la distanță: 75% dintre Millennials își doresc mai multe oportunități pentru asta. Ei  sunt dornici să profite de noile capacități tehnologice (pe care le cunosc deja) pentru a avea flexibilitatea programului și, astfel, un echilibru mai bun între viața profesională și cea personală.

Progresează
Aproape o treime dintre Millennials afirmă că gestionarea responsabilităților de muncă, de familie și personale a devenit mai dificilă în ultimii cinci ani, se arată în studiul Global Generation Research realizat de către EY. Și 47% dintre managerii Millennials din întreaga lume au raportat o creștere a orelor de muncă într-un moment în care mulți se orientează către management și întemeiarea unei familii (față de 38% pentru generația X și 28% pentru boomers).

Sunt venituri duble
Potrivit unui studiu din 2015, Millennials consideră că este mai greu să obțină un echilibru între viața profesională și viața personală. Asta din cauza faptului că, spre deosebire de boomers (47%), este aproape de două ori mai probabil ca Millennials să aibă un partener care lucrează cel puțin cu normă întreagă (78%).

Concluzia este că generația Millennials intră într-o etapă a vieții când se căsătoresc, cumpără case și au copii în același timp în care cererile de muncă cresc, iar ei sunt echipați (și câteodată există așteptări față de ei) să lucreze 24/7. Nu este de mirare că Millennials consideră că echilibrul între viața profesională și viața personală este mai important decât toate celelalte caracteristici ale postului, cum ar fi promovarea în funcție, utilizarea tehnologiei și un sentiment de valoare.

Pentru a angaja și a reține tinerii Millennials în mod eficient, creați mai multă armonie între viața profesională și personală.

Citește și: 5 secrete pentru menținerea echilibrului dintre carieră și viața personală

Foto: Hermes Rivera / Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •