Ce urmează după marile alegeri americane

alegeri sua

Ziua alegerilor a trecut, dar America este abia la începutul discuțiilor care cristalizează opinii adesea dramatic diferite între vecini, între colegi și chiar între membrii aceleiași familii. Pentru americani, aceste alegeri au fost doar parțial despre rezultate, despre cine va ocupa Biroul Oval și cine va controla Congresul, dar au fost mult mai mult despre cum o America divizată va vorbi cu ea însăși și cu lumea în următorii ani.

Aceasta analiză a alegerilor, realizată de biroul Golin Washington DC, face o radiografie a modului în care Guvernul SUA va acționa în zilele și lunile următoare, privește spre agenda politică a lui Donald Trump, dar și spre modul în care controlul republican asupra Congresului va lucra pentru sau împotriva președintelui-ales pentru a mișca țara într-o direcție sau alta.

Cum arată SUA sfârșitului de an 2016, cum organizațiile și brandurile ar trebui să comunice în următorii ani cu o populație care a urmărit această campanie electorală și a demonstrat profund și agresiv cât de divizați sunt americanii sunt câteva dintre întrebările cărora această analiză încearcă să le răspundă.

Cu siguranță este începutul unei noi ere în America. Legăturile cu votul pentru Brexit din vara anului trecut sunt evidente, iar asemănările merg dincolo de faptul că experții au fost surprinși de rezultat. După o Uniune Europeană fără Marea Britanie, vedem acum o lume în care SUA joacă un rol foarte diferit – mai puțin orientată spre colaborare și mult mai concentrată spre interior. Modul în care mediul de afaceri se prezintă stakeholderilor va trebui să se schimbe. Cum ar trebui să se schimbe nu este însă clar.