Tehnicile diplomatice – folosite astăzi și de către oamenii de afaceri

Tehnicile diplomatice - folosite astăzi și de către oamenii de afaceri

Bursa Română de Afaceri a organizat recent, în premieră națională, în parteneriat cu ANEIR, prima Conferinţă de Business Diplomacy din România.

Conferința s-a desfășurat în contextul în care paradigmele de business se schimbă des sub influenţa factorilor tehnologici, economici, sociali şi geopolitici globali, decidenţii în afaceri fiind nevoiti să găsească noi metode şi tehnici pentru a reuşi. Astfel, companiile trebuie să îşi dezvolte competenţe interne pentru crearea, cultivarea şi managementul relaţiilor de nivel înalt cu factori guvernamentali şi neguvernamentali influenţi şi relevanţi pentru activitatea companiei.

Organizată sub motto-ul “În secolul XXI, dacă nu eşti diplomat, eşti în afara jocului”, conferinţa de Business Diplomacy s-a adresat managerilor de companii multinaţionale, antreprenorilor şi oamenilor de afaceri, decidenţilor din companii, responsabililor cu relaţiile internaţionale din diverse organizaţii naţionale şi internaţionale, dar şi celor interesaţi de o carieră în domeniul diplomaţiei.

Participanții la conferință au apreciat noutatea și utilitatea conceptului în activitatea lor, încurajând Bursa Română de Afaceri să continue dezvoltarea programului Business Diplomacy prin workshopuri și traininguri aplicate, organizate împreună cu experți internaționali cu experiență dovedită în expansiune și deschiderea de noi piețe, dar și în identificarea riscurilor geopolitice la care sunt supuse afacerile astăzi.

Această direcție este o continuare a activității Bursei Romane de Afaceri care, prin conexiunile internaționale pe care le-a dezvoltat de-a lungul timpului, poate asigura o serie de servicii profesionale companiilor care vor să facă afaceri internaționale.

Cei cinci speakeri care au participat la conferinţă sunt Shaun Riordan, Valentin Preda, Sergiu Celac, Mihai Ionescu și Dumitru Miron.

Participanții au avut parte și de o intervenție surpriză: Ambasadorul României în Australia și Noua Zeelandă, Excelența Sa Doamna Nineta Bărbulescu a prezentat prin skype modul cum ambasadorii României de peste hotare sprijină internaționalizarea companiilor românești.

Elementele de noutate desprinse din conferință:

 • Informaţii esențiale despre conceptul de Business Diplomacy ca generator de predictibilitate, stabilitate şi continuitate a business-ului în mediul de afaceri global al secolului XXI;
 • Faptul că tehnicile utilizate exclusiv, până de curând, doar de către diplomaţii de carieră pentru a rezolva şi negocia probleme de stat sunt astăzi folosite de către oamenii de afaceri pentru a-şi atinge obiectivele şi rezolva problemele;
 • Provocările la care sunt supuse afacerile internaţionale văzute din perspectiva mixtă a diplomatului în afaceri;
 • Sugestii pentru dezvoltarea abilităţilor de a identifica, cultiva şi întreţine relaţii cu persoane-cheie din mediile relevante, pentru a penetra şi dezvolta noi pieţe internaţionale;
 • Strategii despre cum se pot stabili conexiuni cu diferiţi actori globali;
 • Informaţii despre Networking Geostrategic, construcţia de coaliţii internaționale, reţele de influenţă (acolo unde este permis) şi informare – instrumente utilizate pentru deschiderea de noi pieţe și stabilirea unor mecanisme de protecţie a afacerii.

Bursa Română de Afaceri este prima şi cea mai complexă platformă de intermediere şi consultanţă în afaceri din România, cu acces la piaţa internaţională, parteneri de afaceri, investitori străini, oportunităţi de afaceri. Ea facilitează internaţionalizarea companiilor româneşti, investiţiile private de capital, realizarea de parteneriate de afaceri, joint-ventures în ţară şi în străinătate, dezvoltarea şi / sau restructurarea afacerilor, vânzarea şi cumpărarea de afaceri la cheie.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •