Cum să negociezi pentru a-ţi schimba denumirea postului cu una mai potrivită

Desi nu doresti neaparat o promovare sau o schimbare in cariera, nu esti pe deplin multumit.

Când lucrezi de multă vreme într-un post este firesc ca la un moment dat să ai mai multe responsabilități decât cele pentru care ai fost inițial angajat. Poate că lucrezi în același loc de muncă de câțiva ani și, desi nu dorești neapărat o promovare sau o schimbare în carieră, nu ești pe deplin mulțumit. Problema este că nu simți că titlul postului pe care îl ocupi descrie cu exactitate ceea ce faci.

Pe lângă faptul că o nouă titulatură ar fi o descriere exactă a ceea ce faci în prezent, aceasta poate să îţi deschidă noi oportunități și, în timp, eventual poate conduce la o mărire de salariu. Denumirea postului pe care îl ocupi va avea, de asemenea, un rol important în CV-tău și în cariera ta. Deși poate părea neimportant, acest titlu te poate ajuta sau îţi poate dăuna în privinţa unor noi perspective.

De asemenea, ajustarea titlului postului nu are nimic de-a face cu sindromul impostorului. În schimb, este vorba despre obținerea recunoașterii în cazul în care meritul este datorat. Iată cum poți negocia pentru a primi titulatura postului pe care o meriți.

  • Fă-ţi temele.

Este posibil să nu fii conștient de faptul că responsabilitățile tale depășesc titlul tău actual, până când nu ai simțit că duci o povară mult prea mare la birou. Probabil, acea povară te împiedică din a-ţi îndeplini toate sarcinile perfect.

Când discuți acest lucru cu șeful tău, nu îi spune că nu îţi poți face bine treaba. Acesta se poate gândi la solicitarea ta ca la o plângere care ar putea să nu fie deloc validă. Va trebui însă să-ți faci temele.

Caută idei pe site-uri precum Glassdoor și LinkedIn sau întreabă-ţi cunoscuţii pentru a vedea la ce titluri de posturi se aliniază responsabilitățile tale curente. Pe lângă cercetarea titlurilor de posturi care explică cu exactitate responsabilitățile tale la locul de muncă, caută și titluri pe care compania ta le folosește deja. Când negociezi o schimbare de titlu, nu dorești ca cererea ta să fie ignorată, deoarece nu se potrivește cu ierarhia companiei tale.

Citește și Cum poţi să ai mai mult succes prin încetinirea ritmului în care acţionezi zi de zi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •