Cum să vă pregătiți afacerea pentru recesiunea economică

Cum să va pregatiti afacerea pentru recesiunea economicA

Covid-19 a avut un impact devastator asupra întregii economii. Înainte de această pandemie, economiștii avertizau despre o posibilă recesiune în 2021. În ciuda acestui fapt, mulți proprietari de afaceri nu erau conștienți încă de impact, motiv pentru care acum sunt preocupați de modul în care să-și păstreze afacerea deschisă.

Din păcate, se pare că ne vom lupta cu aceste probleme economice pentru următoarele luni. Potrivit unei declarații a FMI, perspectivele de creștere globală în 2020 sunt negative și va mai dura cel puțin încă un an până când vom începe recuperarea, scrie entrepreneur.com.

Aici vom explora câteva sfaturi pentru a vă ajuta să faceți afacerea dvs. rezistentă la recesiune, astfel încât să puteți rezista furtunii viitoare.

1. Creați o prognoză trimestrială a fluxului de numerar

Una dintre cele mai bune modalități de a vă asigura că întreprinderea dvs. poate rezista fluxurilor economice este să aveți un plan de acțiune. Trebuie să aveți o înțelegere completă de unde provin banii dvs. și cum sunt cheltuiți.

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

Deși în perioadele dificile poate fi dificil de văzut dincolo de această săptămână, o prognoză trimestrială a fluxului de numerar este crucială pentru a vizualiza viitorul.

Acest plan vă va permite să țineți cont de toți banii și să efectuați ajustări în funcție de necesități. Veți putea folosi aceste informații pentru a acționa strategic, mai degrabă decât pentru a reacționa atunci când se întâmplă ceva. De asemenea, vă puteți revizui planul în fiecare săptămână pentru a rămâne pe drumul cel bun.

2. Planificați diferite scenarii

Viitorul nu este niciodată sigur, dar vă puteți pregăti pentru incertitudine prin imaginarea diverselor scenarii. Încercați să luați în considerare diferite viziuni pentru viitorul companiei dvs. Acest lucru vă va ajuta să regândiți posibilitățile și să înțelegeți rezultatele care vă vor menține pe drumul spre succes.

Citește și: Peste o treime dintre angajaţi vor să lase în urmă programul de lucru standard 9:00-17:00

Încercați să luați în considerare planul dvs. inițial, un scenariu probabil și cel mai rău scenariu. Când treceți prin fiecare dintre aceste scenarii, puteți lua în considerare soluții la care poate nu v-ați gândit atunci când trebuie să reacționați la o situație stresantă.

3. Investigați-vă opțiunile de lichiditate

Lichiditatea este un aspect crucial al oricărei afaceri. În ciuda multor companii care încă lucrează de acasă, aveți nevoie de lichiditate pentru a vă putea plăti angajații, facturile și cheltuielile pentru a menține ușile deschise.

Există o mulțime de opțiuni pentru a crea lichidități din soluții alternative de finanțare, folosind active comerciale pentru a oferi o miză parțială investitorilor de capital privat. De asemenea, există în prezent programe guvernamentale dezvoltate ca răspuns la pandemie, care pot, de asemenea, să vă ajute cu finanțele.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •