Cinci Ted Talk-uri fascinante despre bani

Cinci Ted Talks fascinante despre bani

Chestiunile legate de bani sunt complicate și pot fi spuse mult mai multe despre finanțe decât să ne limităm la cheltuieli raționale. Din fericire, există o mulțime de resurse spre care vă puteți îndrepta atenția, care vă vor învăța elemente de bază, apoi și unele mai complexe, în privința econmiilor.

Astfel, am făcut o selecție de cinci prezentări TED – toate au între 10 și 20 de minute – care ar putea să vă schimbe modul în care vă gândiți la bani și cum alegeți să economisiți, să cheltuiți și să câștigați.

Neha Narula: The future of money

„Banii nu reprezintă ceva obiectiv”, spune, în discursul său TED, Neha Narula – director de cercetare la Digital Currency Initiative, în cadrul MIT Media Lab. De fapt, valoarea banilor este o „ficțiune colectivă”, asupra căreia au convenit cetățenii lumii.

Folosind criptomonedele moderne, cum ar fi Bitcoin, putem duce acest concept cu un pas înainte, spune Narula, și putem redefini modul în care prețuim și, în cele din urmă, schimbăm banii. Narula ilustrează o lume în care folosim „bani programabili”, înlăturând, în mod eficient, responsabilitatea și puterea de la instituțiile mari și returnând-o individului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •