Cum te învață cursurile de improvizație să fii un bun antreprenor

Lucruri prin care improvizatia te invata sa fii un antreprenor de succes

Să fii antreprenor înseamnă să ai prezență de spirit. De cele mai multe ori. Dar asta nu e ceva ce te învață profesorii în școala de afaceri. Să ai prezență de spirit înseamnă mai mult decât să vii cu răspunsuri rapide la întrebări neașteptate. Prezența de spirit reală este să asculți – pe ceilalți și pe tine – și să găsești cel mai bun mod de a transforma aceste impulsuri în ceva util.

Însă nu poți deveni mai bun fără practică și se pare că oamenii care lucrează la tehnicile de a dobândi prezență de spirit o fac prin cursuri de improvizație. 

Înscriindu-te la un astfel de curs reușești să îți perfecționezi abilitățile în ceea ce privește prezența de spirit, însă e mai mult decât atât. Lecțiile pe care le inveți despre colaborare, ascultare și creativitate te vor ajuta și pe alte planuri. 

Iată câteva principii de improvizație care te pot ajuta să devii un antreprenor mai de succes.

Învață să spui „DA și…” 

Prima regulă a improvizației este nu negi ceea ce spune partenerul tău. Doar afirmă și oferă mai mult decât afirmația inițială. O altă parte a ecuației este reprezentată de efectele negației „nu” pe care le are asupra unei colaborări. Dacă lucrezi cu cineva care te contrazice constant, asta afectează mult creativitatea și creează un mediu ostil.

E important să reții că în afacerea pe care o conduci, cuvintele și atitudinea ta formează mediul din jurul tău. Trebuie să ai puterea să iei decizii și să le comunici într-un mod în care echipa pe care o conduci să se simtă puternică, nu criticată.

Scapă de criticul tău intern

Lucrul cel mai interesant la improvizație este că, deseori, ești cea mai mare piedică spre propriul succes.

Toți avem o parte din noi înșine care ascultă ceea ce spunem și care ne judecă. Acest critic interior poate fi un evaluator aspru și, adesea, nu avem altă voce în cap pentru a oferi partea pozitivă a lucrurilor. Ca orice cenzor bun, ceea ce criticul urăște cel mai mult este orice idee neconvențională. Din nefericire, asta înseamnă că avem tendința de a respinge ideile bune ca fiind prostești din teama că alții le vor judeca.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •