Generația Y, schimbare de priorități

Cu cine facem digitalizarea?

Generația Y se arată mai interesată de stabilitatea locului de muncă, este îngrijorată de nesiguranța generată de conflicte și pesimistă când vine vorba de viitor, arată a șasea ediție a raportului Deloitte Millennial Survey. Anul 2016, marcat de atacurile teroriste din Europa, de Brexit și de alegerile prezidențiale controversate din Statele Unite, a zdruncinat încrederea acestei generații.

”Pesimismul generației Y arată o schimbare a priorităților personale”, a spus Punit Renjen, CEO Deloitte Global. ”Cu patru ani în urmă, schimbările climatice și deficitul de resurse erau principalele preocupări ale generației Y. Anul acesta, crimele, corupția, conflictele armate și tensiunile politice îi neliniștesc pe tineri, afectându-le atât viața personală, cât și cea profesională”.

Pesimismul se reflectă și în așteptările financiare ale generației, mai arată studiul Deloitte: pe piețele mature, doar 36% dintre respondenți se așteaptă să o ducă mai bine din punct de vedere financiar decât părinții lor, în timp ce tinerii din piețele emergente sunt mai optimiști – aproape trei sferturi dintre aceștia cred că vor trăi mai bine decât părinții lor, atât din punct de vedere financiar (71%), cât și emoțional (62%).

Nesiguranța este una dintre cauzele pentru care tot mai mulți millennials își doresc un loc de muncă stabil. Anul trecut, ”prăpastia loialității” dintre cei care se vedeau părăsind compania în următorii doi ani și cei care anticipau că vor sta cel puțin cinci ani era de 17%. Anul acesta, proporția celor care cred că vor părăsi repede compania pentru care lucrează a scăzut la 7%.

Infographic Deloitte Millennial Survey 2017