Importanța freelancerilor în 2021

Importanta freelancerilor in 2021

De la începutul pandemiei, închiderile și restricțiile pe scară largă asupra afacerilor la nivel local, antreprenorii din toată țara au avut de întâmpinat dificultăți, deoarece au încercat să își mențină ușile deschise. Cu o reducere majoră a veniturilor și o lipsă de sprijin continuu din partea guvernului federal, companiile au trebuit fie să închidă temporar, fie să înceteze definitiv operațiunile.

O modalitate prin care companiile au învățat să facă față dificultăților neașteptate și prelungite a fost trecerea de la angajații tradiționali la freelanceri. Raportul Freelancer.com Fast 50 a constatat că ofertele de locuri de muncă independente au crescut cu 25% din aprilie până în iunie 2020 și, comparativ cu aceeași perioadă de timp din 2019, pozițiile deschise independente au crescut cu 41%.

Citește și: Peste o treime dintre angajaţi vor să lase în urmă programul de lucru standard 9:00-17:00

Deși o parte din această creștere ar putea fi atribuită persoanelor cu mai mult timp care doresc să învețe noi abilități de la profesori independenți, lucrurile s-au schimbat odată ce a fost evident că țara se va ocupa de această problemă pentru o perioadă extinsă de timp. Brent Messenger, vice președinte al politicii publice și al comunității pe site-ul web independent Fiverr, a declarat pentru business.com:

„Când pandemia a lovit prima dată și în timpul primului val de blocaje, am văzut o creștere a serviciilor personale orientate spre proiecte, cum ar fi lecții de muzică și meșteșuguri, planuri de fitness, coaching pentru jocuri video și altele asemenea”, a spus el. „Cu toate acestea, după aproximativ o lună, am început să vedem un salt în cererea de servicii legate de afaceri, în special cele care care ajută la promovarea afacerilor online, cum ar fi marketingul pe rețelele sociale și multe altele.”

Citând o reducere a bugetelor globale ale afacerilor ca urmare a pandemiei, Messenger a spus că Fiverr a constatat că companiile consideră că ajutorul independent este esențial pentru supraviețuirea lor. Și în timpul sezonului de vacanță, mai multe companii caută să profite de o forță de muncă la distanță pentru a încerca să țină pasul cu cererile crescute.

Dependența sporită de talentul independent ar putea chiar să dureze mult, a spus Messenger, deoarece pandemia a modificat profund modul în care companiile gândesc despre canalele lor digitale. El a spus că Fiverr se așteaptă ca creșterea numărului companiilor care caută ajutor independent să crească chiar și după pandemie.

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

„Va fi imperativ ca întreprinderile mici să se adapteze nevoilor noilor clienți pentru a supraviețui”, a spus acesta. „Este clar pentru noi că trecerea globală către munca la distanță și transformarea digitală … vor deveni o investiție strategică pe termen lung pentru întreprinderile de toate dimensiunile în viitor.”

Modul în care proprietarii de întreprinderi mici folosesc freelanceri

Având în vedere cifrele care susțin un boom de freelancing în ultimele luni și un exces de întreprinderi mici care caută ajutor într-un timp dificil, am contactat antreprenorii pentru a vedea rolul jucat de freelancing în organizațiile lor. În aproape fiecare caz, profesioniștii independenți calificați au fost văzuți ca o măsură de economisire a costurilor care a permis acestor companii să continue să funcționeze în timpul pandemiei.

Alphabet City Beer Company
La începutul pandemiei, Coasta de Est a fost afectată în mod deosebit de puternic de virus. Pentru întreprinderi precum magazinul de bere artizanală și barul Alphabet City Beer (cunoscut și sub numele de ABC Beer Co.), situat în East Village din New York City, închiderile obligatorii, urmate de orele de funcționare limitate, însemna să fii nevoit să te bazezi pe profesioniști independenți pentru a trece la o operațiune din ce în ce mai online.

„Anul acesta a fost diferit de oricare altul în atât de multe moduri, dar a adus și un val de profesioniști someri brusc sau subocupați, care erau gata, dispuși și capabili să preia tot felul de proiecte”, a spus Zach Mack, coproprietar al ABC Bere. „Am reușit să repoziționăm și să evidențiem lansarea noastră de comerț electronic datorită ajutorului unei grămezi de profesioniști independenți și consultanți pe care i-am angajat”.

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

Deși procesul de angajare a profesioniștilor independenți a fost relativ nou pentru Mack și pentru partenerul său de afaceri, David Hitchner, Mack nu crede că va schimba modul în care compania a reacționat la pandemie.

„Lucrul cu un freelancer vă oferă mult mai multă manevrabilitate”, a spus el. „Anul 2020 ne-a arătat în mod specific că adaptarea este esențială și cred că folosirea profesioniștilor independenți pentru a ține pasul cu schimbările – dintre care unele vin literalmente zi de zi pentru noi în industria ospitalității”

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •