Cum să negociezi cu freelancerii

7 sfaturi pentru administrarea eficientă a freelancerilor intr-o lume post-COVID-19

Negocierile cu freelancerii ar trebui să se concentreze asupra găsirii unui acord echitabil.

Proprietarii de afaceri trebuie să stabilească un buget clar și sfera de activitate atunci când negociază cu freelancerii. Trebuie să vă străduiți întotdeauna să plătiți liberilor profesioniști ceea ce merită. Plata unui agent independent la valoarea de piață sau peste aceasta poate asigura o bună relație de lucru.

Freelancerii ar trebui să rămână fermi pe valoarea lor în timpul procesului de negociere

Întreprinderile mici nu au întotdeauna bugetul pentru a aduce angajați suplimentari. În multe cazuri, cu toate acestea, IMM-urile ar putea folosi mai mult ajutor. Acest lucru obligă proprietarii de afaceri mici să caute modalități de a angaja oameni cu jumătate de normă sau un contract de colaborare. Unele afaceri se îndreaptă către stagiari și voluntari, în timp ce alții se adresează freelancerilor.

Potrivit Upwork, aproape 57 de milioane de americani au devenit freelanceri în 2018 – în creștere cu aproape 4 milioane în 2014. În timp ce freelancingul continuă să câștige popularitate, întreprinderile mici trebuie să ia în considerare utilizarea forței de muncă independente pentru a-și ajuta afacerile. Indiferent dacă este vorba de design-ul logo-ului, copywriting-ul, design-ul website-ului sau orice altceva, freelancerii oferă o gamă largă de aptitudini fără a necesita un salariu anual sau beneficii ale companiei. Folosirea unui freelancer vă poate reduce costurile, ajutând, de asemenea, freelancerul să își construiască portofoliul și să facă bani.

Dacă afacerea dvs. decide să utilizeze ajutorul extern, este important să oferiți rate de remunerare echitabile pentru persoanele care desfășoară activități independente, fără a fi supraîncărcate. Acest lucru necesită o înțelegere a modului de negociere cu freelancerii și a modului de a oferi ratele corecte în primul rând.

Stabiliți bugetul ideal

Înainte de a căuta persoane care desfășoară activități independente, stabiliți ce proiecte doriți să îndepliniți cu ajutor extern. După ce ați găsit proiectul, veniți cu un buget. Cât doriți să plătiți pentru cineva care să finalizeze acest proiect? Prin stabilirea de așteptări interne înainte de a căuta liber profesioniști, veți fi mai bine pregătiți să negociați o rată corectă cu un agent independent.

„De obicei, am o gamă bugetară stabilită, bazată pe rata medie care se încadrează în tipul de muncă pe care o desfășoară”, a declarat Nicole Fallon, CEO și director editorial al Lightning Media Partners. „Încă suntem o afacere relativ nouă și, cu siguranță, nu suntem în măsură să plătim încă un dolar în plus, așa că, de obicei, încadrez discuția în acest fel. Îi voi lăsa pe freelancer să știe în avans că nu avem un buget imens, dar suntem în creștere și dacă pare a fi o potrivire reciprocă bună, putem discuta o creștere în viitor „.

Cum să negociezi cu freelancerii

Procesul de stabilire a unui buget înseamnă, de asemenea, crearea unei descrieri a postului pentru poziția independentă. Deși nu trebuie să existe același tip de post de muncă pe care îl puteți vedea pentru deschiderea unui angajat cu normă întreagă, ar trebui să existe un domeniu de lucru stabilit pentru freelancer. Definirea clară a sferei de lucru face mai ușor întreg procesul atât pentru dvs. cât și pentru un freelancer.

Pentru un freelancer este important să știe cu exactitate ce timp și efort intră într-un proiect , trebuie să știe ce vrea clientul lor potențial. Nu determinați ce vreți de la un freelancer când Discutați cu el. Creați în prealabil un buget și un domeniu de activitate pentru a vă asigura că procesul de negociere se desfășoară fără probleme.

Căutați persoane independente care utilizează surse reputate

Odată ce sunteți gata să căutați un ajutor extern, doriți să căutați ajutor din partea unor profesioniști de renume. Puteți să consultați sursele online sau să întrebați persoanele din rețeaua dvs. care ar putea cunoaște persoane cu experiență și talentați independenți.

„Am angajat profesioniști independenți, din întreaga lume, timp de aproape 10 ani”, a declarat Lior Krolewicz, fondator și CEO al Yael Consulting. „Cea mai bună metodă pe care am găsit-o a fost să folosesc un site terț (cum ar fi Upwork), astfel încât să puteți filtra persoanele care au experiență dovedită și recenzii bune”.

În discuțiile cu experții și prin cercetarea noastră, am constatat că următoarele site-uri tind să fie unele dintre cele mai bune pentru a angaja freelancer de calitate.

LinkedIn – Solicitarea conexiunilor dvs. LinkedIn pentru recomandările freelance este o modalitate foarte bună de a utiliza această platformă social media pentru a ajunge la persoanele care desfășoară activități independente. De asemenea, puteți încerca să căutați anumite titluri precum „freelance graphic designer” sau „freelance writer” pentru a găsi lucrători independenți pe platformă, deși aceasta poate fi o metodă mai dificilă decât căutarea în rețeaua dvs. curentă LinkedIn.

Fiverr – Un serviciu popular, Fiverr este un loc bun pentru a găsi ajutor gratuit pentru diverse sarcini.

Upwork – Similar cu Fiverr, Upwork este o platformă populară de freelancing care ajută persoanele care se ocupă de freelancer calificat cu firmele care au nevoie de serviciile lor. Este un loc bun unde pot căuta întreprinderile mici

Toptal – Dacă sunteți în căutarea unor profesioniști de elită acesta este un loc bun pentru a căuta. Este o resursă deosebit de bună pentru ajutorul tehnic.

Odată ce ați găsit freelanceri interesați, puteți începe să stabiliți o rată corectă pentru proiect. Deși în mod normal nu este considerată o parte a procesului de negociere, găsirea unor persoane cu o reputație curată va face procesul de negociere mult mai ușor.

Lăsa freelancerul să sugereze un preț

„Voi întreba întotdeauna un freelancer care este rata lor actuală înainte să menționez bugetul nostru”, a spus Fallon. „Nu dorim niciodată un freelancer să simtă că nu îi respectăm unca, așa că am pus puterea în mâinile lor pentru a cere rata pe care o simt ei ca fiind corectă”.

După cum menționează Fallon, permițând unui freelancer să-și spunărata mai întâi începe procesul de negociere în mod corect. Din nefericire, unii freelanceri nu cunosc rata orară sau ce ar trebui să primească pentru fiecare proiect în raport cu standardele de piață, iar freelancerul ar putea cere un preț scăzut. În timp ce se pare că ar fi benefic pentru afacere, nu este întotdeauna cazul.

„Freelancerii mai noi se pot subevalua deseori, ceea ce este rău pentru ei și rău pentru noi”, a spus Penni Pickering, designerul site-ului, suport WordPress și specialist SEO la Kabo Creative. „Un freelancer care sub-prețuri nu vor rămâne în afaceri pe termen lung. Când vom întâmpina această situație, vom mări rata lor puțin. „Suntem fericiți să plătim ceva mai mult pe măsură ce câștigă încredere și experiență”.

„Dacă aveți un buget specific și un agent independent pe care doriți să lucrați, împărtășiți acest lucru în avans”, a declarat Andres Lares, managing partner la Institutul de Negocieri Shapiro. „În caz contrar, nu încercați să economisiți un extra 5% numai pentru a obține mai puțin de 95 % din efortul freelancerului. „

Odată ce un freelancer sugerează o rată, fiți onest cu privire la bugetul dvs. Din nou, este vorba despre tratarea corectă a freelancerului. Nu intrați în negocieri în căutarea de a reduce abilitatea freelancerului oferindu-i mai puțin decât merită.

Indiferent dacă sunteți proprietar de firmă sau liber profesionist, dacă intri într-o negociere independentă cu scopul de a fi de acord cu un preț echitabil pentru ambele părți, lucrurile ar trebui să meargă fără probleme. Atunci când întreprinderile și persoanele independente încearcă tragă prea mult pentru sine, negocierile pot deveni stâncoase.

Ca afacere, trebuie să stabiliți un domeniu de lucru clar și să fiți clari în ceea ce privește bugetul dvs. în timpul procesului de negociere. În calitate de freelancer, trebuie să cunoașteți valoarea serviciilor dvs. care intră în discuție și trebuie să vă mențineți ferm pentru valoarea dvs. Dacă ambele părți sunt corecte, probabil veți ajunge la un acord sau o decizie rapidă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •