6 moduri în care dispozitivele mobile vor schimba mediul de afaceri în 2014

6 moduri în care dispozitivele mobile vor schimba mediul de afaceri în 2014

În 2011, Microsoft Tag a prezis că Internetul pe dispozitivele mobile mobil va fi mai folosit decât cel pe desktopuri până în 2014. La sfârșitul lui 2013, utilizarea de Internet pe dispozitivele mobile a crescut semnificativ.

7 moduri în care dispozitivele mobile vor schimba mediul de afaceri în 2014

Odată cu creșterea consumului de Internet pe dispozitivele mobil, se vor modifica și strategiile de marketing. Cei de la Forbes au întocmit, în acest sens, o listă de șase schimbări care se vor produce în mediul de afaceri.

Securitate BYOD

În viitor un sistem de securitate pentru BYOD (bring your own device) va fi absolut necesar.Tot mai multe companii implementează și software-uri pe dispozitivele personale pentru a separa datele de la muncă de cele personale. Dacă un angajat poate accesa informații importante ale companiei și de pe dispozitivele personale, atunci ar trebui să fie semnată o poliță pentru a evita scurgerea unor date esențiale.

Conectare constantă

Dispozitivele personale fac posibil pentru angajați să aibă contact cu munca lor și in weekenduri, chiar și în vacanțe. Acest lucru conferă mai multă flexibilitate angajaților, cu riscul, însă, de a petrece mai mult timp lucrând.

Mai multe aplicații de tip Cloud

Soluții precum  Office 365 vor fi din ce în ce mai folosite de către companii. Providerii de servicii de tip cloud vor fi mai atractivi pentru companii întrucât asigură conectivitatea pe orice dispozitiv aprobat, la un preț avantajos.

Marketing pe dispozitive mobile

Google a lansat recent un nou algoritm, Hummingbird,pentru motorul de căutare recunoscând rolul tot mai important pe care îl au dispozitivele mobile în viața utilizatorilor. Noul algoritm nu se concentrează pe fiecare cuvânt în parte din căutarea făcută de un utilizator, ci pune accent pe întreaga fraza, pe întrebare. De aceea, companiile ar trebui să se orienteze pentru site-urile lor pe ce întrebări ar pune un consumator pentru a ajunge la pagina firmei: „care este cel mai bun restaurant din oraș?”, „unde găsesc o firmă de design interori bună?”.

Aplicații pentru orice

Azi, oamenii de afaceri au o infinitate de aplicații pe care le pot folosi. Tot ceea ce ține de realizarea unui program, de project management va ajunge în aplicații de tip Cloud, ceea ce le va permite micilor afaceri să poată intra în competiție cu afacerile mari.

Utilizarea mobilelor In-Store

Mai ales pentru perioade aglomerate, multe companii au pus la punct aplicații care să îi îndrume pe consumatori spre cele mai bune zone de unde pot face cumpărături, sau care să le permită să facă plățile direct prin intermediul dispozitivului mobil. Practic, mobilele vor ajunge să simplifice din ce în ce mai mult modul în care facem achiziții.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •