SNAP Challenge – Cum să trăiești cu doar 4.5 dolari pe zi

SNAP Challenge - Cum să trăiești cu doar 4.5 dolari pe zi

Mai mulți CEO din Statele Unite ale Americii, dar și vedete au decis să intre în programul SNAP (Supplemental Nutrition Assistance Program) Challenge. Programul presupune ca timp de o lună, persoanele implicate să consume mâncare în valoare de până la 4.5 de dolari pe zi, potrivit publicației Time.

CEO-ul companiei Panera Bread, Ron Shaich, a intrat recent în program. Deși câștigă 3 milioane de dolari pe an, el și-a propus să atragă atenția asupra faptului că 17.6 milioane de locuitori din SUA nu au siguranța traiului de pe o zi pe alta.

“Dincolo de tot ce am învățat despre foamete, nu am trăit experiența de a nu avea suficent de mâncare. Și nu vorbesc despre a resimți foamea pentru că ai sărit peste o masă, ci despre foamea provocată de faptul că nu știi când vei mânca data viitoare”, a precizat  Ron Shaich.

Imediat ce a început programul, CEO-ul Panera Bread a observat că, deși, teoretic, o sumă mai mică de bani l-ar fi obligat să aleagă alimente mai sănătoase, de fapt, nu își poate permite prea multe legume, fructe sau carne de care organismul are nevoie pentru o dietă echilibrată.

Întreaga acțiune are loc în contextul în care în Statele Unite ale Americii dedică întreaga lună septembrie conștientizării problemei legate de foamete în America.

Ce oferă programul SNAP?

SNAP oferă consiliere în probleme de alimentație pentru cei cu venituri mici. De asemenea, acestora le este asigurată o alocație de aproximativ 31.50 de dolari pe săptămână pentru mâncare.

Programul a primit, însă, și critici din partea publicației Washington Post care consideră că suma alocată în cadrul programului nu este suficient de mare și că cei care s-au înscris în SNAP Challenge au fot nevoiți să mai adauge bani din buzunar.

Totuși, oameni importanți precum Ron Shaich sau CEO-ul Deeding America, Bob Aiken aleg să experimenteze cum este să trăiești cu doar câțiva dolari pe zi pentru a înțelege fenomenul mai bine și pentru a găsi cele mai bune soluții pentru combaterea foametei.

Primarul orașului Newark din New Jersey, Cory Booker, prezentatorul Michael Strahan, dar și actorul Ben Affleck au trecut prin programul SNAP. Ben Affleck a încercat în luna aprilie a acestui an să trăiască dintr-o sumă de doar 1.50 de dolari pe zi.