Start-up românesc, cumpărat de cea mai mare platformă de printing 3D din lume

Start-up românesc, cumpărat de cea mai mare platformă de printing 3D din lume

Printivate, start-up românesc fondat de clujeanul Adrian Mureşan şi unul dintre proiectele incluse în primul program de accelerare Spherik, în iarna lui 2014, a fost cumpărat de 3D Hubs, cea mai importantă platformă dedicată printării 3D din lume, cu sediul în Amsterdam.

Printivate, start-up fondat de Adrian Mureşan (31 de ani), s-a alăturat primului program Spherik Accelerator în iarna lui 2014, cu obiectivul de a dezvolta un produs unic, pentru optimizarea printării 3D. În timpul programului Spherik, cu suportul mentorilor, Mureşan a reuşit să  creeze o tehnologie inovatoare, ce reduce timpul şi materia primă necesare printării cu până la 65%.

În  baza feedback-ului iniţial primit pe piaţa din România, Printivate s-a transformat dintr-un serviciu digital dedicat platformelor online ce comercializează modele 3D într-un tool care repară modelele 3D, dedicat companiilor din domeniul arhitecturii.

La momentul achiziţiei de către 3D Hubs, Printivate funcţiona ca un serviciu general de procesare a modelelor 3D.

Printarea 3D este o tehnologie care are puterea de a schimba lumea, creând noi oportunități în domenii precum  arhitectură, artă, design de produs sau medicină. Prin intermediul ei se poate crea, de la o jucărie unicat, la o proteză personalizată pentru o persoană cu handicap. În spatele acestei tehnologii revoluționare se află calcule complexe, absolut necesare astfel încât computerele să înțeleagă cum ar trebui să arate design-ul 3D în lumea reală.

Mureşan își va duce mai departe pasiunea, în calitate de Research and Development Lead la 3D Hubs, în Amsterdam. Printivate este, astăzi, în plin proces de integrare în 3D Hubs.

Citeşte şi Un startup accelerat în Cluj de Spherik ajunge în Silicon Valley

  •  
  •  
  •  
  •  
  •