Au început înscrierile pentru Şcoala de Vară „Tinerii de Azi – Adulţii de Mâine”

Cristian Tanase - Au început înscrierile pentru Şcoala de Vară "Tinerii de Azi - Adulţii de Mâine"

Asociaţia Generaţiei de Azi dă startul înscrierilor la Şcoala de Vară „Tinerii de Azi – Adulţii de Mâine” (ediţia a III-a), care va avea loc în staţiunea Eforie de Nord, în perioada 23-29 august 2016. În cadrul programului educaţional, tinerii vor învăţa să-şi construiască un CV convingător, să scrie proiecte fezabile, să îşi gestioneze eficient timpul personal şi vor fi consiliaţi de specialişti în carieră.

Şcoala de Vară „Tinerii de Azi – Adulţii de Mâine” este dedicată atât elevilor, cât şi studenţilor (tineri cu vârste între 15 şi 25 de ani) şi cuprinde 5 cursuri de dezvoltare a inteligenţei emoţionale, de consiliere şi orientare profesională, 5 ateliere de cursuri cultural-artistice, 2 workshop-uri tehnice şi peste 150 de ore de distracţie cu prietenii, pe plajă, sub clar de lună. Programul cultural-educaţional este format din următoarele ateliere de lucru (educaţionale şi cultural-artistice):

 1. Creative Curriculum vitae and Graphic facilitation – tinerii vor învăţa cum să-şi construiască un CV convingător pentru a reuşi să treacă cu succes de interviul de angajare şi totodată.
 2. Counceling and career orientation  – vor participa la un curs practic de consiliere şi orientare vocatională.
 3. Eficacity: self esteem and time management – Eficacitate: stima de sine şi managementul timpului personal.
 4. Project writing and management – vor învăţa cum să elaboreze şi să gestioneze proiecte din diverse domenii.
 5. Non-formal education for employability – Educaţie nonformală pentru angajabilitate.
 6. Muzică, teatru, film, fotografie, pantomimă.
 7. Tech şi marketing.

Unul dintre momentele cele mai aşteptate va fi workshop-ul de muzică, care va fi susţinut de celebrul artist Johnny King. Totodată, tinerii vor avea ocazia să poarte discuţii libere cu oameni de valoare, adevărate modele de urmat.  Şcoala de Vară se va încheia cu tradiţionalul foc de tabără, pe plajă.

Citeşte şi Generația Z: „Jobul trebuie să fie despre ce-mi place”

Tinerii din ziua de azi au un potenţial fantastic de a transforma această lume într-un loc mai bun. Au nevoie să găsească momente de a se strânge la un loc şi de a dezbate proiecte comune. Considerăm că această şcoală de vară reprezintă un astfel de moment ideal şi ne-am propus să învăţăm lucruri noi împreună, foarte utile pentru adulţii de mâine, care vor avea familii frumoase, cariere înfloritoare şi succes în viaţă. La ora actuală, tinerii au nevoie să lucreze foarte mult la inteligenţa emoţională, trebuie să înveţe să creadă în puterile lor şi să îşi gestioneze eficient timpul personal. Nu ne-am propus să recapitulăm tot ce au învăţat în decursul timpului la şcoală, ci întregul program se va axa pe educaţia nonformală, prin intermediul căruia dorim să le satisfacem acele nevoie pe care şcoala tradiţională nu au reuşit să le ofere„, declară Cristian Tănase, preşedintele Asociaţiei Generaţiei de Azi şi organizatorul Şcolii de Vară „Tinerii de Azi – Adulţii de Mâine”.

Cei interesaţi să participe la Şcoala de Vară, se pot înscrie pe generatiadeazi.org.

 

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •