A 14-a ediţie a Şcolii de Vară HR Club s-a desfăşurat cu succes online

traditionala Scoala de Vara HR Club Next Generation

În perioada 1-9 septembrie 2020, tradiţionala Şcoală de Vară HR Club Next Generation, ajunsă la cea de-a 14-a ediţie, şi-a deschis porţile – de această dată, pe o platformă virtuală, pentru 25 de studenţi şi masteranzi pasionaţi de resurse umane.

Chiar dacă pandemia a împiedicat desfăşurarea cursurilor în sala de curs, în acest an, interesul tinerilor a fost mai crescut faţă de anii precedenţi, participanţii fiind selectaţi dintre nu mai puţin de 70 de candidaţi care au trimis CV-uri şi eseuri. În plus, sesiunile digitale au permis participarea studenţilor din toate colţurile ţării, din oraşe precum Iaşi, Cluj-Napoca, Sibiu sau Oradea, pe lângă cei din Bucureşti.

15 mentori şi traineri, membri HR Club, le-au fost alături cursanţilor, împărtăşindu-le din experienţa lor despre complexitatea domeniului prin concepte, exemple de bune practici, workshopuri, exerciţii aplicate şi studii de caz din șapte zone ale HR-ului: recrutare şi selecţie, formare şi dezvoltare, legislaţie şi relaţii de muncă, compensaţii şi beneficii, dezvoltare organizatională, managementul performanţei şi strategie de resurse umane.

În ultima zi a şcolii, participanţii s-au împărţit în echipe şi au rezolvat unui studiu de caz complex, apoi au prezentat soluţiile în faţa unui juriu de 14 experţi, format tot din membri HR Club, care a desemnat echipa câştigătoare.

Ca de obicei, Şcoala de Vară HR Club a fost un punct de pornire pentru noul parcurs profesional al absolvenţilor. Aceştia au primit un membership anual în comunitatea profesioniştilor de HR din România, care le va permite să participe la seminariile, workshopurile şi conferinţele organizate de HR Club. De asemenea, prin intermediul Şcolii de Vară, participanţii au intrat în legătură cu companiile reprezentate de către mentori şi cu diversele oportunităţi de angajare şi internship oferite de acestea.

Iată şi câteva dintre opiniile absolvenţilor, colectate cu ajutorul unei aplicaţii online, în spiritul digital al cursurilor din acest an:

„În aceste zile am reuşit să aflu mai multe informaţii decât în doi ani de facultate”;

„O experienţă interesantă, care mi-a creat o imagine clară asupra procesului de HR. Totodată, am cunoscut oameni geniali”;

„A fost o experienţă pe cât de faină, pe atât de utilă. Am învăţat multe lucruri valoroase pentru viitoarea mea experienţă profesională. Mentorii au fost foarte deschişi, prietenoşi şi ne-am simţit ca într-o familie”;

„O experienţă mai intensă şi mai frumoasă decât m-am aşteptat!”.

Citește și: Ce v-ați dori să învățați, toamna aceasta?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •