Cele mai populare 10 cursuri online din 2018, conform platformei Coursera

Cele mai populare 10 cursuri online din 2018, conform platformei Coursera

Cercetările arată că învățarea continuă pe tot parcursul vieții te va face mai bogat, mai fericit și chiar și mai popular. Și, în zilele noastre, nici măcar nu trebuie să îţi părăsești casa pentru a contribui la educația ta.

Cărțile au fost întotdeauna o opțiune de a învăța de acasă, dar datorită unei game incredibil de vaste de cursuri online, poți acum să primești instrucțiuni și îndrumări din partea celor mai luminate minți din lume păstrând confortul canapelei proprii.

Dacă nu știi pe care dintre miile de opțiuni disponibile să o alegi pentru a te ajuta să devii un pic mai deștept în 2019, poţi încerca unul dintre cele mai populare cursuri de anul trecut, de pe platforma de învăţare online Coursera. De la machine learning la psihologia pozitivă, la limba chineză, cu siguranţă există ceva interesant pentru tine.

 1. Machine Learning. Alătură-te elevilor din întreaga lume pentru a învăţa una dintre cele mai tari abilităţi de tehnologie de la unele din cele mai strălucitoare minţi de la Stanford. „Machine learning ne-a oferit mașinile autonome, recunoașterea vocală, căutarea eficientă pe web și o înțelegere foarte bună a genomului uman”, explică Coursera. Dacă stăpânești subiectul cu sigurnaţă asta îţi va oferi o slujbă la mare căutare, care este și plătită foarte bine.
 2. Învață cum să înveți: Instrumente mentale puternice pentru a te ajuta să stăpânești subiecte dificile. Orice dorești să înveţi în acest an, acest curs oferit de Universitatea McMaster, de la Universitatea din California San Diego te va ajuta să stăpânești acel subiect mai repede și mai eficient.
 3. Știința bunăstării. La ce contează că ești inteligent dacă la sfârșitul zilei ești nefericit? Acest curs Yale incredibil de popular te va ajuta să înțelegi știința bunăstării atât pentru interes intelectual, cât și pentru aplicații practice.
 4. Tehnologia Bitcoin și Criptomonedele. Chiar dacă prețul bitcoin este destul de jos, interesul pentru această tehnologiei este în continuare foarte mare, dacă e să analizăm doar participarea la acest curs oferit de Princeton.
 5.  Algoritmii, partea I. Un alt curs tehnic de la Princeton. Aceasta promite să predea „informațiile esențiale pe care fiecare programator serios trebuie să le cunoască despre algoritmi și structuri de date, cu accent pe aplicații și analize de performanță științifică a implementărilor Java”.
 6. Engleza pentru dezvoltarea carierei. Dacă simţi că ești în dificultate în înțelegerea limbii engleze vorbite în mediul profesional, află că nu ești singurul. Acest curs de la Universitatea din Pennsylvania destinată vorbitorilor non-nativi de engleză a atras o tona de studenți în 2018.
 7. Piețele financiare. Ce se întâmplă atunci când piețele evoluează sau cad, care este funcția socială care stă la baza întregii nebunii de pe CNBC și ce legătură are asta cu cariera ta? Acest curs Yale promite că va aduce răspunsuri.
 8. Introducere în psihologie. Pentru cei curioși legat de mintea umană, cursul Universității din Toronto scoate în evidență „cele mai interesante experimente din domeniul psihologiei, discutând implicațiile acestor studii pentru înțelegerea minții umane și a comportamentului uman”.
 9. Cómo hacer una tesis. Acest curs în spaniolă este ţinut de Universidad Nacional Autónoma de México. „Participantul aflat în proces de absolvire sau care termină studiile universitare va putea să elaboreze o teză în șase luni, prin intermediul instrumentelor dobândite în fiecare modul, pentru a le combina cu cunoștințele, abilitățile și aptitudinile pe care le are și pentru a-și promova capacitățile de cercetare”.
 10. Chineză pentru începători. Învățarea unei a doua limbi este o idee excelentă pentru cariera și mintea ta, așadar de ce să nu îi dai o șansă limbii chineze cu acest curs introductiv de la Universitatea Peking?

Sursa: Inc.com

Foto: Pixabay

Citește De ce să investești într-un curs de afaceri

 • 8
 •  
 •  
 •  
 •