De ce să investești într-un curs de afaceri

De ce sa investesti intr-un curs de afaceri

Foarte puține programe de afaceri te învață cum să începi și să dezvolți o afacere. Curricula (care nu s-a schimbat mult în 100 de ani) este concepută pentru a instrui managerii de nivel mediu pentru a-și conduce afacerile.
Așadar, care este scopul investiţiei într-un curs de afaceri dacă nu dorești să fii manager sau antreprenor? Deoarece vei lucra într-o afacere și dacă nu știi cum funcționează, ai putea fi în dezavantaj față de managerii tăi.

Iată ce lucruri utile ai putea învăța la un curs de afaceri:

 • Legislaţia resurselor umane și a afacerilor – Mulți oameni ignoră din greu legislaţia muncii și, adesea, nu își cunosc drepturile, sau, mai rău, cred în poveștile de la locul de muncă legate de problemele legale. Ipotezele privind limitele unui acord de neconcurență, ce poate însemna „alte atribuții sunt împărţite”, ce înseamnă „dreptul la muncă”, ce pot / nu pot face managerii, ce te califică pentru a fi scutit de orele suplimentare și ce anume expune angajații la abuz și exploatare. Chiar dacă angajații se tem că sunt concediați, este mult mai ușor pentru un angajat să facă în așa fel încât un manager să fie concediat sau pentru ca acțiunile unor manageri să conducă la un proces costisitor.
 • Cum sunt luate deciziile – Majoritatea angajaților nu au nicio idee despre criteriile care conduc la deciziile de afaceri. Instrumentele utile de contabilitate și finanțe, cum ar fi „randamentul capitalului investit”, EBITDA, costul capitalului, costurile fixe vs variabile, CAPEX vs OPEX, costurile directe și indirecte etc. te vor ajuta să înțelegi „de ce” și în multe cazuri să prezici ce va face în continuare conducerea (cum ar fi închiderea unei fabrici sau concedierea angajaţilor).
 • Cum să citești un raport anual – Puțini angajați ai companiilor publice au citit vreodată un raport anual și nu cunosc deloc strategia de conducere. Aceștia, de asemenea, nu pot înțelege rapoartele financiare. Acest lucru le creează un dezavantaj imens și îi predispune la dezinformare din partea conducerii.
 • Investiții și alfabetizare financiară generală – Pentru majoritatea oamenilor, bursa de valori este un loc misterios, complex, imposibil de înțeles, iar industria financiară preferă să o păstreze așa, astfel încât să le plătești comisioane pentru a-ţi gestiona banii. Mulți oameni nu au nicio idee legată de unde sunt investiţii banii lor sau cum să ia o decizie de investiție pe baza criteriilor economice. Tu știi când să investești în fonduri de acțiuni sau obligațiuni? Compania ta este supraevaluată sau suficient de matură pentru o preluare? Ar trebui să vinzi acţiunile companiei sau să le păstrezi?
 • Economie – Majoritatea oamenilor nu au nicio idee despre economie, alta decât parodierea unor generalizări privind cererea și oferta. În realitate, economia este raportul privind situaţia financiară. Aceasta îţi va spune în ce direcţie merg lucrurile și dacă este posibil ca compania ta să-și crească numărul de angajaţi sau să reducă din poziții, să majoreze / să diminueze investițiile, să se extindă / să contracteze terţi etc. Știi diferența dintre o recesiune și o depresiune? Care sunt efectele asupra afacerii dacă rata dobânzii crește? Ce este un deficit comercial și care este impactul unui război comercial? Știi care sunt principalii factori economici ai industriei tale? Dacă prețul cuprului sau al aurului crește / scade, știi ce înseamnă asta? Știi care este diferența dintre politica monetară și cea fiscală? Majoritatea oamenilor nu știu toate acestea, și asta poate avea consecințe asupra evoluţiei lor profesionale.
 • Tendinţele pieţei – Pe lângă economie, înțelegerea industriei în care lucrezi și a tendințelor viitoare așteptate are implicații enorme. Cele mai multe publicaţii din industrie sunt citite doar de către manageri, chiar dacă pot fi accesate de oricine. Care este prognoza industriei? Care sunt noile tendințe? Cum se presupune că tehnologia o va schimba? Vei fi înlocuit de AI sau de robotică? Care sunt noile locuri de muncă / cariere care vor fi solicitate în industria ta și ce tipuri de formare ar trebui să faci pentru a fi pregătit din timp pentru locurile de muncă din viitor? Mass-media de masă nu îţi va oferi cunoștințele de care ai nevoie pentru a face alegeri de carieră. Citește ceea ce cei mai importanți factori de decizie din compania ta citesc.

Şi lista ar putea continua. Indiferent de nivelul tău profesional sau de profesia aleasă, dobândirea unei diplome în afaceri sau a unei minime pregătiri profesionale în această direcţie îţi va fi de mare folos în timpul vieții. Cu cât știi mai mult, cu atât deciziile pe care le vei lua vor fi mai bune pentru cariera și familia ta.

Sursa: Inc.com

Foto: Pixabay

Citește și Mai reușește educația universitară să pregătească oamenii pentru un loc de muncă?

 • 9
 •  
 •  
 •  
 •