Cum să-ţi hrănești pasiunile, atunci când actuala ta viaţă profesională nu le integrează

Cum sa-ti hranesti pasiunile, atunci cand actuala ta viata profesionala nu le integreaza.

Cândva, pe la 20 de ani, tu, o tânără speranţă, ai pornit sigur și convins spre o carieră care simţeai că ţi se potrivește mănușă. Ai construit an de an, ai acumulat experienţă, ai devenit un adevărat profesionist în domeniul care era de la început marea ta pasiune și chiar ai ajuns să fii mentor pentru cei la început de drum, care voiau să calce pe urmele tale.

Dar, cumva planul și dorinţele tale de la începutul carierei nu ţi se mai potrivesc. Te-ai tranformat într-o matură speranţă, cu multe pasiuni noi, diferite și poate nesusţinute de o experienţă profesională. Simţi cu ardoare nevoia unei schimbări a parcursului profesional dar nu prea știi de unde să începi.  

Din postura unei persoane care a experimentat și continuă să facă asta cu pasiunile sale, fiind deschisă către un nou parcurs profesional, te pot sfătui fie să-ţi găsești o nouă carieră care se potrivește cu pasiunea ta cea mai mare, fie să-ţi faci timp pentru a integra acea pasiune în afara muncii.  

Simt că speri ca prima variantă să se adeverească, dar, trebuie să ai în vedere că poate fi o provocare destul de mare să te ţii de un hobby care la final de lună să-ţi și plătească toate facturile. Pot însă să-ţi sugerez câțiva pași pentru a te ajuta să alegi direcția cea mai bună pentru tine.

În primul rând începe prin a aloca o parte din timpul tău liber pentru a face ceea ce-ţi place. Scopul este să îţi dai seama daca petrecerea week-end-urilor sau a serilor de după birou pentru a-ţi urma pasiunea este de fapt suficientă sau dacă îţi crește de fapt apetitul pentru o carieră nouă, construită total în jurul pasiunii tale.

Pe lângă aceast exerciţiu de auto-descoperire, un astfel de ritual te ajută să-ţi șlefuiești abilitățile și să capeţi experienţă. Cu cât aloci mai mult timp unei activităţi, cu atât devii mai bun la aceasta și înveți ce presupune aceasta.

Poate chiar mai importanţi în toată această căutare sunt oamenii pe care îi întâlnești pe drum. Conexiunile pe care le construiești în acest stadiu vor fi neprețuite dacă decizi să te implici cu adevărat. Dacă opţiunea de a-ţi păstra pasiunea la nivel de hobby nu este suficientă pentru tine, întreabă în rețeaua pe care tocmai ai construit-o pentru a afla și cum se pot face bani din asta.

Citește și Cum să găsești mai mult timp pentru a face tot ce îţi dorești