Cum să-ţi hrănești pasiunile, atunci când actuala ta viaţă profesională nu le integrează

Cum sa-ti hranesti pasiunile, atunci cand actuala ta viata profesionala nu le integreaza.

Va trebui să acorzi mai mult timp pentru a învăța și a practica, astfel încât să fii pregătit pentru momentul în care se va ivi oportunitatea potrivită. În acest stadiu esti, în esență, liber profesionist. Indiferent de industria în care vrei să intri, cea mai grea parte este găsirea clienților care să plătească pentru munca ta.

În unele cazuri, cariera ta de vis ar putea fi la o distanţă de câteva cursuri, care pot fi practicate și online în timpul liber, un stagiu de practică sau chiar câteva proiecte pro-bono pentru a căpăta experienţă. Apoi, când te simţi pregătit, îţi poţi reconstrui CV-ul pentru noua ta carieră, evidenţiind abilităţile, pregătirea și experienţa care te recomandă pentru a găsi locul de muncă visat.

Citește și Aplică aceste sfaturi simple și utile pentru a avea în 2019 o relație mai sănătoasă cu tehnologia

Acest lucru se poate concretiza și prin conversații cu managerul de carieră din departementul de resurse umane, asta dacă există oportunităţi pentru a schimba cariera și a rămâne în aceiași companie. Însă, pentru majoritatea oamenilor, acest lucru înseamnă multe aplicații și interviuri într-o nouă industrie, ceea ce poate fi obositor și intimidant. Recomandarea este să încerci să te folosești de rețeaua pe care ai construit-o deja, deoarece cineva ar putea avea un prieten la o companie care angajează pe un post vizat deja de tine. În plus, noul tău portofoliu de proiecte reprezintă o modalitate bună de a-ţi consolida noul parcurs profesional.

Cea mai grea parte de aici încolo va fi probabil să lupţi împotriva sindromului că ai fi un impostor. În loc să compari propriul tău context și experienţa dobândită cu cel al „profesioniștilor” care au mers la școali dedicate acelui domeniu sau au făcut asta de ani de zile, gândește-te la progresul tău. Concentrează-te pe cât de mult ai învățat și cât de repede ai învățat, și asigură-te că ții pasul în timp ce urmărești fiecare nouă oportunitate.

Traseul de la pasiune la profesie este diferit pentru fiecare dintre noi. Poţi fi mulțumit dacă reușești să îţi vinzi lucrurile pe Etsy sau să finalizezi proiecte independente în timpul tău liber, sau poate te-ai simţi mai implinit dacă ai opta pentru o schimbare completă de carieră.

Păstrează-ţi mintea deschisă și conectează-te cu alți oameni talentați din noul domeniu care te pasionează și cu sigurnaţă te vei simți mult mai împlinit, indiferent dacă vei ajunge sau nu să îţi schimbi cariera.

Pentru mai multă claritate privind integrarea pasiunilor tale într-o carieră de succes, poţi încerca să urmezi formula japoneză “Ikigai” care te îndrumă pas cu pas pentru a-ţi construi o viaţă lungă și fericită. Te poţi inspira de aici pentru completarea propriului parcurs:

De asemenea, cartea “How to find your element” scrisă de Ken Robinson conţine îndrumări și exerciţii extrem de utile pentru a-ţi descoperi talentele și pasiunile, pentru ca apoi să le oferi un rol activ în viaţa ta și să ţi-o transformi în jurul acestora.

Foto: Pixabay

Citește și 5 obiceiuri zilnice care creează stabilitate mentală