Iată 2 idei care ţi-ar putea îmbunătăţi viaţa imediat

Iata 2 idei care ti-ar putea imbunatati viata imediat

Eliberarea de temeri duce la fericire, iar fericirea este ceea ce te face să fii cel mai bun la tot ceea ce alegi să faci. Dave Asprey, fondatorul companiei Bulletproof Brand și cel mai bine vândut autor NYT a lansat recent cartea „Game Changers: Ce fac liderii, inovatorii și nonconformiștii să câștige în viață”. Cartea are o mulțime de idei fascinante și utile, iar pe două dintre ele le poţi pune în aplicare imediat.

Schimbă-ţi mediul pentru a a-ţi schimba evoluția
Acum, Dave este cunoscut ca unul dintre biohackerii de succes din lume. Vorbind despre calea spre succes, el oferă definiția: „Aceasta corespunde exact definiției pentru biohacking: schimbarea mediului înconjurător, astfel încât să ai un control deplin asupra propriei persoane, la nivel biologic”.

Dr. Marshall Goldsmith a mai spus că: „Dacă nu creăm și nu ne controlam mediul înconjurător, mediul nostru ne creează și ne controlează.”

Adevărul este că ființele umane sunt produsul mediului lor. Unele medii sunt domesticite, în timp ce altele sunt mai „naturale”. Fiecare mediu are reguli diferite și posibilități diferite de creștere și dezvoltare.

Mediul pe care îl alegi determină într-o mare măsură direcţia în care te dezvolți. Iată câteva dintre recomandările specifice ale lui Dave:

• Ia niște plante de interior. (Asigură-te că sunt plante organice fără pesticide pe ele și verifică chiar și creșterea mucegaiului din sol. Poţi folosi un spray care conține bacterii naturale pentru sol, care combate ciuperca din interior.)
• Mergi la o plimbare în natură de fiecare dată când călătorești.
• Lasă-ţi copiii să se joace în pământ. Poţi chiar să te alături.
• Fă o plimbare în natură o dată pe săptămână. Mărește-ţi randamentul adăugând companie (invită-ţi prietenii!).
• Elimină substanțele de curățare și de înălbire antibacteriene.
• Adu în casă plante în ghivece pentru a beneficia de bacteriile din sol.

Reprogramează-ţi creierul pentru recunoștinţă
Potrivit lui Asprey, “Recunoștinţa este mai puternică decât frica”. Iată ce spune el mai exact în “Game Changers”:
„Depășirea fricii care nu te ajută este necesară pentru a-ţi accesa măreția. Curajul funcționează, dar ai nevoie de multă energie pentru a-l menține. Păstrează curajul pentru momentele critice. În restul timpului folosește recunoștinţa pentru a alunga teama la nivel celular. Eliberarea de temeri duce la fericire, iar fericirea este ceea ce te face să fii cel mai bun la tot ceea ce alegi să faci.”.

De-a lungul ultimului capitol al cărții, Asprey explică cu o mulțime de date științifice cum recunoștinţa nu doar că îţi reprogramează creierul, ci te schimbă complet și la nivel celular, biologic. Asta este biohacking în detaliile cele mai fine.

Concluzii
Modifică mediul pentru a fi mai puternic la nivel celular, biologic.
Spune, în fiecare noapte, trei lucruri pentru care ești recunoscător pentru a-ţi reprograma creierul și a-ţi actualiza celulele.

Sursa: Inc.com

Foto: Pixabay

Citește și Abilități de care ai nevoie pentru a-ţi crește șansele de succes

  •  
  •  
  •  
  •  
  •