Milenarii: succesul unei companii depinde în egală măsura de satisfacţia angajaţilor şi de calitatea produselor şi serviciilor oferite

Millennari şi economia de sharing

Dacă pentru românii de 15-60 de ani, calitatea produselor şi serviciilor influențează cel mai mult succesul unei companii (peste o treime punând pe primul loc acest criteriu), pentru generaţia tânară, 15-34 de ani, satisfacţia printre angajaţi are o importanţă la fel de mare: 28% consideră acesta un influenţator important al succesului unei companii, urmat de calitatea/fiabilitatea produselor şi serviciilor cu 27%. Tot în rândul tinerilor creşte importanţa grijei şi a focusului pe client, 14% considerând serviciile de client service importante pentru bunul mers al companiei. Aşadar, se pune din ce în ce mai mult accentul în cazul milenarilor (15-34 de ani) pe grija pentru relaţiile umane într-un business: fie că este vorba de personalul angajat, fie că este vorba de relaţiile cu clienţii companiei.

Ce caută tinerii la jobul ideal?

Când s-au raportat la ei ca angajaţi, tinerii pun de asemenea, foarte mult accentul pe beneficiile ce ţin de creșterea şi dezvoltarea lor ca resurse umane, chiar dacă cele materiale sunt încă principalele lucruri la care se uită. Chiar dacă atunci când vorbesc de aspecte legate de locul de muncă ideal, salariul este considerat important de catre 40% dintre tineri, urmatoarele beneficii pe care le caută sunt în jurul păstrării echilibrului în viaţă şi a mediului de lucru bun: caută îmbinarea dezvoltării profesionale cu cea personală la un job (33%), echilibru viaţă profesională – carieră (31%), mediu de lucru plăcut (28%) şi dinamic (22%) şi de asemenea, o relaţie bună cu colegii (18%).

“Aşadar, locul de muncă ideal pentru tinerii români reprezintă un loc de învăţare în care simt că se pot dezvolta fără să le fie afectat timpul liber, un loc ce le permite să delimiteze viaţa personală de muncă, un mediu plăcut, dinamic unde au o relaţionare bună cu colegii. Dinamic înseamnă inclusiv faptul că nu trebuie să se mai simtă forţaţi să fie legaţi de un birou ca spaţiu fizic şi de un timing <de stat la birou>. Generaţia aceasta lucrează în medie mai multe ore pe zi decât generaţia de peste 35+, făcându-şi jobul şi în afara biroului, după program, cu ajutorul tehnologiei care le facilitează această mobilitate”, declară Lăcrămioara Loghin, Managing Director la Exact.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •