Opt din zece manageri estimează scăderi importante ale veniturilor şi profitului companiilor

In cadrul Confidex, Impetum Group identifica patru tipologii de manageri

Opt din zece manageri îşi exprimă îngrijorarea privind efectele Covid-19 asupra personalului, productivităţii şi a fluxului de numerar şi estimează scăderi importante ale veniturilor şi profitului companiilor, care vor dura până la finalul anului, conform unui studiu realizat de ACCA – Association of Chartered Certified Accountants, pe un eşantion de 10.000 de profesionişti.

Opt din zece manageri estimează scăderi importante ale veniturilor şi profitului companiilor

Studiul semnalează că scăderea fluxului de numerar va avea un impact puternic asupra companiilor, afectând viabilitatea acestora. Deşi autorităţile din multe ţări de pe glob au anunţat în acest sens pachete financiare de sprijin pentru companii, directorii financiari care au participat la studiul ACCA sunt rezervaţi în a afirma dacă acestea vor avea o contribuţie majoră.

Citește și: Pe ce și cum își cheltuie românii banii în timpul pandemiei: Divertisment și alimente

„Datele colectate global confirmă faptul că răspândirea Covid-19 va afecta serios majoritatea domeniilor de activitate, indiferent de mărimea companiilor, regiunea sau ţările în care acestea activează. Principala problemă în mediul de business este reprezentată de lipsa de predictibilitate care nu permite o organizare clară, reacţii şi estimări corecte. Chiar dacă această perioadă este foarte dificilă, trebuie să ne uităm şi la oportunităţi şi să luăm în calcul orice opţiuni pentru a permite companiilor mari sau mici să supravieţuiască”, a declarat Jamie Lyon, Director Business Management, Cercetări Profesioniste – ACCA.

Studiul ACCA a fost realizat pentru a înţelege cum sunt afectate afacerile din întreaga lume din perspectiva membrilor ACCA – specialişti în finanţe, activi într-o varietate amplă de companii şi organizaţii din întreaga lume, conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES.

Rezultatele creează o imagine de ansamblu a implicaţiilor pe termen mediu, evidenţiind, în egală măsură, măsurile luate sau plănuite de companii pentru atenuarea daunelor. De asemenea, studiul prezintă şi lecţii pe care mediul de business le poate învăţa din această pandemie.

Citește și: Sfaturi și măsuri de prevenție pentru antreprenori în situații de criză

„Concluziile pentru respondenţii din Europa Centrală şi de Est, inclusiv un grup de 74 de experţi financiari din România, arată că primele trei probleme care afectează întreprinderile şi liderii în acest moment de încercare sunt: productivitatea angajaţilor, comenzile scăzute şi fluxul de numerar. Doar 46% dintre liderii afacerilor au reuşit să îşi schimbe bugetele şi previziunile financiare pentru anul acesta, iar, dintre aceştia, 80% prognozează o scădere în 2020, comparativ cu anul trecut”, afirmă Andreia Stanciu, director ACCA pentru Europa de Sud-Est.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •