Peugeot vrea să creeze mașina care citește gândurile

Compania Peugeot a luat decizia să înceapă planurile de dezvoltare pentru o mașină care ar putea citi gândurile.

Laboratorul elvețian EPFL (The École polytechnique fédérale de Lausanne) va colabora cu Peugeot Citroën pentru a crea o camera specială cu infraroșu care va analiza expresia facială a șoferului.

Scopul cercetătorilor este acela de a dezvolta un software care să permită detectarea în timp real a expresiei feței, ceea ce va permite crearea de aplicații care să permit identificarea stării de oboseală.

Dacă întregul proiect va avea succes, întregul sistem va putea stabili ce se întâmplă în mintea unui șofer și în conformitate cu starea acestuia să ia măsurile de siguranță potrivite.

Citește și Familia Peugeot pierde majoritatea, dar salvează compania

Pentru moment, camera poate identifica cele șapte emoții universale: teamă, furie, bucurie, tristețe, surpriză, suspiciune, dezgust.

Cum ar funcționa mai exact sistemul mașinii?

Dacă sistemul simte că șoferul este furios, atunci mașina ar începe să pună muzică soft pentru a-l calma. Dacă ar simți că este obosit, atunci ar pune muzică energică sau ar lumina mai tare bordul mașinii.

Peugeot nu este singura companie care lucrează la o mașină a viitorului. Volvo încearcă acum să realizeze un sensor pentru bordul automobilului care să îl mențină pe șofer, în permanență, alert. Sistemul ar ajusta luminile și s-ar asigura că mașina își păstrează poziția corectă.

Sursă: businessinsider.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •