Angajatorii decid unde virează salariul angajaților

Doar o treime din clienții băncilor și-au ales singuri instituția la care să primească salariul în cont. Ceilalți, fie au optat pentru una din variantele oferite de angajator, fie nu au avut niciun cuvânt de spus în acest sens.

Conform unui studiu realizat de Mercury Research pentru ING Bank România în perioada noiembrie – decembrie 2014, 88% dintre clienții bancari din mediul urban folosesc un cont curent, iar 87% dintre deținătorii unui astfel de produs îl folosesc pentru a-și încasa salariul.

Citește și Care este salariul de bază al lui Mark Zuckerberg?

”Dintre aceștia, doar 35% au ales în mod independent de angajator bancă unde să își încaseze salariul”, reiese din studiul băncii.

Cum își aleg românii banca la care să primească salariul

În urma studiului a mai reieșit că, pentru clienți, cele mai importante atribute în alegerea unui cont de salariu sunt: nivelul taxelor și comisioanelor (26%), reputația băncii (26%) și competitivitatea condițiilor de creditare (15%).

„La ING Bank, eforturile noastre se concentrează în jurul clientului. În tot ceea ce facem începem de la clienți: ascultăm ceea ce au de spus, îi implicăm în procesele noastre și, împreună, construim produse care să le servească unor nevoi reale. Implicarea clienților nu este însă ceva ce se întâmplă doar la momentul lansării unui produs, ci este un proces permanent. În tot acest proces, clienții ne sunt parteneri și consultanți care ne ajută să ne îmbunătățim la fiecare pas. Doar așa putem rămane cu adevarat relevanți”, a declarat Daniel Llano Manibardo, Director Retail Banking.

Portarea salariului

Totodată, ING Bank a relansat în aprilie ING Card Complet, un produs construit prin implicarea clienților bancari activi. Ca urmare, noul ING Card Complet a fost redefinit prin eliminarea taxelor și comisioanelor și a fost îmbogățit cu două servicii inovatoare: ING Bazar și Portează-ți banii, servicii care aduc clienților mai multă flexibilitate și oferte relevante.

Citește și CEO-ul Lenovo și-a împărțit salariul cu angajații

Prin serviciul Portează-ți banii, disponibil în ING Home’Bank, oricine își poate transfera salariul din alte bănci în contul ING Bank, instantaneu și fără niciun cost. Transferul se realizează simplu și rapid, similar unei plăți cu cardul pe internet.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care oferă servicii bancare unui număr de peste 33 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.

(Foto: pixbay.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •