Top 5 motive pentru care managerii aleg să părăsească companiile

managerii din companiile locale au o serie de motive care ii determina sa faca o schimbare drastica in cariera

Potrivit Amaliei Sterescu, consultant de leadership, personal branding și public speaking, managerii din companiile locale au o serie de motive care îi determină să facă o schimbare drastică în carieră, fie în cadrul organizației, fie în afara acesteia. Tranzitarea se face, de cele mai multe ori, pe laterală, în companie, sau în organizații similare pe poziții mai înalte. În puține cazuri se optează pentru o schimbare totală a domeniului și a ariei de competențe.

Astfel, conform experienței Amaliei Sterescu, primul motiv pentru care liderii din companiile locale aleg o schimbare este absența oportunităților de evoluție în companie. Acest lucru derivă din lipsa de transparență a organizației privind deplasarea fie pe laterală, fie pe verticală.

“Foarte multe companii au un plan de carieră pentru angajați, însă problema intervine în modul în care acesta este comunicat. Există, astfel, un gap între ceea ce transmite compania legat de oportunitățile de carieră în organizație și ceea ce percep angajații ca oportunitate, acest lucru ducând la o migrare a angajaților, de cele mai multe ori la competiție”, este de părere Amalia Sterescu.

Un al doilea motiv pentru care liderii își părăsesc rolurile este relația cu șeful direct. Practic, angajații își părăsesc superiorul, nu compania. Există, de cele mai multe ori, conflicte nerezolvate care se nasc din lipsa de comunicare între părți, iar angajații se tem să deschidă o discuție deschisă despre problemele apărute, în căutarea unei soluții, alegând să își dea demisia și să facă o tranziție în carieră, uneori, nu neapărat avantajoasă pentru ei.

O altă categorie a celor care fac schimbări în carieră este cea a managerilor care simt că organizația în care se află nu evoluează atât de repede precum și-ar dori.

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •