Care este „capitala” selfie-urilor? – Infografic

Un studiu recent realizat de specialiști includea realizarea de poze de tip „selfie” la categoria bolilor de ordin psihic. Asociată cu ideea de narcisism, medicii spun că persoanele care fac astfel de fotografii suferă, într-o oarecare măsură, de un fel de dependență.

selfie

De curând, publicația Time a decis să investigheze în detaliu fenomenul „selfie” și a încercat să identifice care sunt orașele în care oamenii fac cele mai multe poze cu propria persoană, în raport cu informațiile obținute pe baza aplicației Instagram.

Dacă vă gândeați că pe primul loc în acest top ar fi vreun oraș din SUA sau din Europa, Time infirmă această variantă. Potrivit studiul făcut de publicație, Manila City din Filipine este orașul în care oamenii fac cele mai multe selfie-uri. Doar în lunile februarie și martie, în Manila City au fost postate peste 400.000 de fotografii tip „selfie”.

Pe locul doi se află Manhattan. Topul este continuat în ordine de: New York, Miami, Anaheim, Tel Aviv, Manchester, Milano, Cebu, George Town, Petaling Jaya.

Citește și Infografic – Facebook împlinește 10 ani. Ce obiective are pentru viitor?

România nu se află printre țările fruntașe. Bucureștenii fac în jur de 180 de selfie-uri la fiecare 149 de utilizatori, ceea ce a dus capitala țării pe locul 3019 în top. Clujul, în schimb, se află pe locul 232, cu 50 de „selfies” la 41 de utilizatori.

Sursă: fastcodesign.com

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •